Ladadika

Ladadika is een gezellige buurt in het oude centrum van de stad Thessaloniki in Griekenland. Veel kleurrijke historische panden zijn tegenwoordig bezet door lokale horeca ondernemers. Het is tevens  de zone van de Griekse stad waar de studenten van de universiteiten graag rondhangen. De naam Ladadika betekent letterlijk winkels die olie verkopen. En dan de link naar olijfolie.

Ladadika is een gezellige historische autovrije buurt in Thessaloniki

In deze buurt, dichtbij de haven en het centrum, was oorspronkelijk een markt met een grote bazaar. De pandjes hebben maximaal twee verdiepingen en het hele gebied is een autovrije zone. Een wandelgebied en het sluit bijna naadloos aan bij de grootste winkelstraat Tsimiski van Thessaloniki en het Eleftherios plein. Ladadika is eigenlijk altijd gezellig met veel tavernes, café’s en restaurants. Een must om te bezoeken tijdens je stedentrip of vakantie in Thessaloniki.

Het handelsgebied werd minder aantrekkelijk en panden kwamen leeg te staan. In 1985 is het stadsdeel officieel een historisch monument geworden en sindsdien is Ladadika opgebloeid. Op straat tegenwoordig de nodige bloemenwinkels, maar voornamelijk terrassen en het is een heerlijk wandelgebied. Van hieruit wandel je trouwens eenvoudig verder via de boulevard naar de witte toren of de Rotonda toe.

Thessaloniki foto album

Ladadika tips

Ladadika is zo’n district van Thessaloniki waar je honderd keer doorheen kunt wandelen. Een gebied wat 24 uur per dag leeft. In de zomer zijn de straten gevuld met terrassen en deze terrassen zijn van ’s morgens vroeg to ’s avonds laat gevuld met mensen. Inwoners van Thessaloniki, studenten, maar ook toeristen. Ladadika is een tip om te gaan eten of uit te gaan.

Meer Griekenland aanbiedingen


Ladadika restaurants

Thessaloniki de gezellige wijk Ladadika

Ladadika Thessaloniki – gezellig en als een dorp

Veel hippe en trendy bars en restaurants zijn er te vinden in Ladadika. Vroeg in de avond wordt er gegeten en tegen middernacht veranderen de eetgelegenheden in een soort discotheken. ’s Weekends dan.

Panelinio restaurant is een voorbeeld hiervan. Het populaire restaurant ligt aan de buitenzijde van Ladadika aan de Salami’s en tegenover het Mediterranean Palace Hotel. Op vrijdagavond is het hier, net als op andere dagen, gezellig druk en een tafel reserveren is een tip. Rond 24.00 uur komt een DJ en wordt de muziek harder gezet. Grieken dansen tussen en op de tafels tot in de vroege uurtjes.