5 fietsbestemmingen in Griekenland

11 december 2019 Bas Wanrooij

5 fietsbestemmingen in GriekenlandFietsen in Griekenland is niet overal even gemakkelijk. Fietspaden zul je niet of nauwelijks tegenkomen. Ervaren fietsers kunnen zich overal op de tweewieler wel verplaatsen, maar voor Jan en alleman ligt dat wat anders. We hebben een top 5 van fietsbestemmingen in Griekenland gemaakt, waar iedereen gebruik van kan maken. Dus niet specifiek voor wielrenners of mountainbikers, maar gewoon voor echtparen en gezinnen met oudere kinderen.

1 Kos – wordt ook wel het fietseiland van Griekenland genoemd. In en rondom Kos-stad is het landschap vlak en je kunt vanuit de bestemmingen Psalidi, Tigaki en Lambi op de fiets van en naar de hoofdstad van Kos. Zelfs grotendeels op echte fietspaden. Liefhebbers kunnen doorfietsen naar de thermen of naar de zoutpannen bij Mastichari.

2 Kalamata – is de hoofdstad van de Peloponnesos en ook hier zijn fietspaden aangelegd. Langs de kust van Kalamata kun je een mooie fietstocht combineren met ritje door het park met het locomotievenkerkhof, het oude centrum van de stad en naar het nieuwe gedeelte met de markt.

3 Rhodos-stad – ook in Rhodos-stad kun je je verplaatsen op de fiets. Met name in de oude binnenstad is de fiets een prima vervoermiddel. Je kunt fietsen huren voor een dag of langer, maar ook een georganiseerde fietsexcursie boeken. Fiets langs de historische bezienswaardigheden en naar tavernes en restaurants. Onderweg genoeg momenten om mooie vakantiefoto’s te maken.

4 Athene – in het centrum van Athene is de fiets een vervoermiddel om je (snel) te verplaatsen. Er zijn geen fietspaden en in het drukke verkeer is het goed uitkijken. Zet je fiets ook goed op slot. In Athene kun je tevens georganiseerde fietstochten maken door het centrum en langs de archeologische trekpleisters.

5 Thessaloniki – ook in de tweede stad van Griekenland kun je fietsen. In het centrum en over de boulevard is de fiets een goed vervoermiddel. Langs de hele boulevard is een fietspad en kun je je verplaatsen van de oude haven van Thessaloniki naar het concertgebouw. Onderweg kom je o.a. langs de Witte Toren, het standbeeld van Alexander de Grote en het kunstwerk Zongopoulos Umbrella’s.