Nikiana

Nikiana ligt aan de oostkust van Lefkas en is een vakantiebestemming voor families en echtparen. Het dorp ligt direct aan zee op negen kilometer ten zuiden van Lefkas-stad en twaalf kilometer ten noorden van Nidri. Langs de doorgaande weg ligt het centrum en loopt door tot aan het haventje. Hier vind je restaurants, hotels, bars en supermarktjes.

Nikiana is een pittoresk vissersdorp op het eiland Lefkas

De stranden van de kleine badplaats liggen ten noorden en zuiden van de haven en zijn kindvriendelijk. Het zeewater is kraakhelder. Net als Lygia is het een rustige vakantiebestemming en zeer geschikt voor families met kinderen en echtparen. In het voor- en naseizoen kun je hier in de omgeving mooie wandelingen maken. Niet alleen vissersboten liggen in de haven, maar Nikiana is ook populair bij zeilers.

In de winter heeft Nikiana, net als veel vakantiebestemmingen in Griekenland, maar een paar honderd inwoners. Voornamelijk boeren en vissers. In juli en augustus biedt het vakantie-oord ruimte aan duizenden toeristen. Hotels en appartementen zijn er genoeg te vinden aan zee en wat hoger in de heuvels in het unieke eikenbos van Skaros. Van eind april tot en met begin oktober kun je naar Nikiana op vakantie.

Lefkas foto album

Nikiana tips

Nikiana op Lefkas

Nikiana Lefkas – haventje met taverne

Op vijf kilometer vanaf Nikiana kom je bij een interessante bezienswaardigheid. Een oude orthodoxe kerk “The hermitage of the three fathers”; in het Grieks beter bekend als Agii Pateras. Gebouwd in een grot vlakbij het unieke bos van Skaros, langs de weg naar Alexandros, vind je één van de oudste Orthodoxe monumenten van Lefkas. De drie heilige vaders die in 325 na Christus naar Lefkada kwamen hebben hier als monniken geleefd. Hun grafstenen kun je bezichtigen in de kapel in de grot.

Het oude klooster van St George, verborgen in het bos van Skaros, vind je net na het bergdorp Kolivatos. Gebouwd in 1611 en de tempel van het klooster is in 1709 uitgebreid.

Meer Griekenland aanbiedingen


Nikiana stranden

Strand van Nikiana op Lefkas

Nikiana het strand en de zee

In Nikiana en de directe omgeving zijn meerdere stranden. Over het algemeen wat kleinere kiezelstranden en sommige georganiseerd. Bij de haven bijvoorbeeld. De zee is kalm, het zeewater azuurblauw en kraakhelder. Prima stranden voor families met kinderen. Watersporten kun je hier vrijwel allemaal beoefen.

Als tip is het leuk om zelf een bootje te huren in Nikiana en langs de kust te varen of richting de paradijseilanden voor de kust.