Lygia

Lygia is een vakantiebestemming op Lefkas en ligt aan de oostkust van het Griekse eiland. Het dorp ligt op zeven kilometer ten zuiden van Lefkas-stad en met de auto is dit een kwartiertje reistijd. Lygia, ook wel Ligia genoemd, is een traditioneel vissersdorp en de haven ligt dan ook vol met vissersbootjes. De restaurants aan de haven en de kleine boulevard serveren dagelijks verse vis.

Lygia is een typisch vissersdorp op het Griekse eiland Lefkas

Families en oudere echtparen brengen hun vakantie graag door in Lygia. Voorzieningen als restaurants, tavernes, supermarkten, hotels en appartementen zijn er genoeg. Het centrum van is één straat en bij de haven vind je ook eetgelegenheden. Voor meer vertier is Lefkas-stad een tip om ’s avonds heen te gaan. Een paar bars met terras zijn er in het dorpje.

Ligia heeft zelf geen (groot) zandstrand. Kleine kiezelstranden genoeg, maar voor de echte mooie stranden kun je beter naar de westkust van Lefkas gaan, Porto Katsiki en Egremni, of naar de stranden bij Lefkas-stad. Wandelaars kunnen in de omgeving hun hart ophalen. Voor kleine kinderen zijn er meerdere speeltuinen. Huur een bootje en ontdek kleine baaitjes en vaar naar de eilandjes voor de kust.

foto album Lefkas

Lygia tips

Begin augustus vinden er verschillende festiviteiten plaats in Lygia en de omgeving. Het zijn culturele festivals aangevuld met de nodige kunstvoorwerpen. Vraag naar de agenda bij de lokale bevolking. Op 11 augustus viert men jaarlijks de traditionele bruiloft in het dorp Karia. Bijzonder om mee te maken tijdens je vakantie. Karia ligt in het binnenland van Lefkas op 15 kilometer rijden van Lygia.

Taveerne Seven Islands is een tip om te gaan eten tijdens je vakantie in Lygia. Grootmoeder staat nog in de keuken en kookt hier traditionele lokale Griekse gerechten. Natuurlijk staat er ook verse vis op het menu van het restaurant. Je zit echt direct aan zee en het uitzicht op het haventje en het vasteland van Griekenland is prachtig.

Meer Griekenland aanbiedingen


Lygia stranden

Lygia heeft een klein kiezelstrand. Een geliefd strand bij de lokale bevolking en families met kinderen. Lygia beach is een kiezelstrand en de zee is kalm en de zeebodem loopt vrij langzaam af. Iets ten zuiden van Porto Ligia, de haven van het vissersdorp, vind je nog meer kiezelstranden.

Voor de kust van Lygia wordt veel gevist en ook vanaf het strand zijn de Grieken hier vaak aan het vissen.