Gedroogde pruimen met wijn, honing en yoghurt

Een exclusief historisch Grieks recept van Katerina Sakelliou uit Poros van Katerina’s kookblog. Speciaal voor bezoekers van Griekenland.net. Een unieke combinatie van zoete ingrediënten in een hartig gerecht. Niet uit de moderne Griekse keuken, maar juist de authentieke. Heerlijk als dessert bijvoorbeeld. Verras je gasten thuis met gedroogde pruimen met wijn, honing en yoghurt.

Authentiek Grieks recept van Katerina speciaal voor Griekenland.net

Het recept heeft een korte bereidingstijd en de wijze om het te maken is eenvoudig. Alle ingrediënten kun je in Nederland verkrijgen in de supermarkt en/of in een Griekse delicatessenwinkel om het recept zelf te maken.

Gedroogde pruimen met wijn, honing en yoghurt wat heb je nodig

De ingrediënten voor het recept “Gedroogde pruimen met wijn, honing en yoghurt”. Hiermee kun je het Griekse recept maken voor vier personen (volwassenen).

8 pruimen, gedroogd zonder pit
4 walnoten
½ kopje honing
1 glaasje rode wijn
1 mespunt peper
500 gram Griekse yoghurt

Gedroogde pruimen met wijn, honing en yoghurt recept en bereiding

Snijd de walnoten doormidden en vul elke pruim met een halve walnoot. Doe de honing, wijn, peper en pruimen in een pan en kook deze zo’n 15 minuten op een laag pitje. Laat dan het mengsel afkoelen. Vul diepe schaaltjes met de Griekse yoghurt en leg daarop de pruimen met de siroop. Dit toetje is erg lekker met een rode zoete Griekse wijn als Mavrodafni. Kali orexi!