Souvala

  Souvala is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Aegina. Het havenplaatsje ligt in het noorden van het Argo-Saronische eiland op zeven kilometer van Aegina-stad en heeft een pittoresk haventje met vissersbootjes. Souvala wordt ook wel de haven van het hogergelegen dorp Vathy genoemd. Net buiten het badplaatsje vind je warmwaterwaterbronnen. Deze natuurlijke spa ligt in het aangrenzende plaatsje Therma.

  Souvala is een vakantiebestemming op het eiland Aegina

  Je kunt een wandelingetje maken over de boulevard langs de vissersbootjes en aan de andere zijde de nodige restaurants en tavernes. Sarokinis restaurant serveert al sinds 1936 de traditionele Griekse keuken en vanaf het terras kijk je uit over zee. Voor het strand ga je naar Loutra Souvalas beach op 400 meter lopen van de haven. Het is een georganiseerd zandstrand met ligbedden en parasols. Tevens is er een taverne aan het strand. Het zwemwater is van goede kwaliteit en er zijn meerdere bootverbindingen met Pireaus.

  De meeste accommodaties liggen op loopafstand van het centrum. Een supermarkt is altijd in de buurt en kunt vanuit Souvala uitstapjes maken naar Aegina-stad, de Afaia tempel en naar de Agios Nectarios kathedraal.

  foto album Aegina

  Meer Griekenland aanbiedingen