Kalotaritissa Beach

  Kalotaritissa beach is een strand in het zuidwesten van Amorgos. De afstand vanaf Katapola bedraagt 26 kilometer en reken op een reistijd met de auto van 45 minuten. Het strand ligt in een beschutte baai tegen de wind uit de Egeïsche zee. Vanuit het haventje vertrekken taxibootjes naar het eiland Gramvousa voor de kust.

  Kalotaritissa beach is rustig gelegen op Amorgos

  Op het strand van Kalotaritissa beach staat een kantina, waar je drankjes en eenvoudige snacks kunt kopen. Het strand zelf is deels georganiseerd met strandstoelen en parasols. De zeebodem is deels bedekt met zandplaten en de zeebodem loopt niet snel af. In de zomermaanden kan het hier behoorlijk druk zijn. Alternatief is dan Paradise beach op vier kilometer afstand. Bezienswaardig in de buurt is het Olympia scheepswrak.

  De baai is niet heel groot en je kunt je auto parkeren pal aan het strand. Houd er rekening mee dat er geen benzinepomp in de buurt is. Deze vind je alleen in Katapola of Aegiali op het eiland. waterschoenen zijn geen overbodige luxe als je wilt gaan zwemmen. Een tip als je naar Kalotaritissa Beach gaat is om je snorkelset meet te nemen. Langs de rotsachtige kust is genoeg te zien onderwater.

  foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen