Mouros beach

  Mouros beach is een strand op het eiland Amorgos. Het ligt  18 kilometer ten zuiden van Katapola en 15 kilometer van het hoofdstadje Chora. Met de auto is het een ritje van ongeveer een half uur. Bewoners van het eiland noemen dit vaak als hun favoriete strand. Bij de parkeerplaats staat de gelijknamige goede taverne. Vanaf het terras heb je een prachtig uitzicht op de baai van Mouros.

  Mouros beach is het favoriete strand van de eilandbewoners

  Om naar het strand te gaan dien je een vrij smal wandelpad naar beneden te volgen. Draag goed schoeisel. Op het strand zelf zijn geen voorzieningen. Het strand ligt bedekt met grijze kiezelstenen en is 60 à 70 meter lang. De breedte varieert van een paar tot zo’n 10 meter. Het zeewater is kraakhelder en de zeebodem loopt hier snel af. Langs de rots kust kun je goed snorkelen.

  Door de ligging van het strand ligt het aan het einde van de middag al in de schaduw. Zeker in het voor- en naseizoen dien je hier rekening mee te houden. Bij het strand vind je een viertal grotten. De eerste grot, Naya genaamd, ligt redelijk dichtbij. De overige drie liggen niet op zwemafstand.

  Mouros beach is door de snel aflopende zeebodem en rotsachtige kust geen strand voor kleine kinderen. De temperatuur van het zeewater is hier altijd verfrissend. Mouros taverne is aangenaam dat deze bij het strand ligt.

  foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen