Spathies beach

  Spathies beach is samen met Kalogria beach en Koviou beach een fraaie kuststrook van Sithonia. Het ligt op acht kilometer ten zuiden van de plaats Nikiti en in deze baai groeien de naaldbomen tot aan het strand. Langs het grotere strand, iets naar het zuiden, vind je enkele accommodaties. Beide stranden zijn niet georganiseerd en er is geen taverne of kantina om wat te eten of te drinken. Neem dus zelf genoeg versnaperingen mee als je hier naar het strand gaat.

  Spathies beach ligt verspreid over twee stranden op Sithonia

  Het kleine strand van Spathies beach is slechts 50 meter en het grotere strand wel 200 meter lang. Je auto dien je langs de weg te parkeren. Er zijn geen parkeerplaatsen voor beide stranden. In de baai van het kleinere strand kun je overigens goed snorkelen bij de rotsachtige kust en in het heldere zeewater. Beide baaien liggen geïsoleerd tegen harde wind en ze zijn kindvriendelijk.

  Om hier te geraken dien je langs Kalogria beach te rijden, want de onverharde weg is hier eenrichtingsverkeer. Bij Spathies kun je kiezen om vanaf de rotsen of het strand in zee te duiken. In de omgeving kun je overnachten en de naaldbomen zorgen hier voor natuurlijke schaduw. Erg welkom op een warme zomerdag hier op Sithonia.

  Chalkidiki foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen