Mavra Volia beach

Het zwarte strand Mavra Volia op Chios, ook wel Mavro Volia genoemd, is één van de mooiste stranden van het Griekse eiland. Een langgerekt met grijze kiezels en ronde donkere stenen bedekt strand in het zuidoosten van Chios bij het plaatsje Emporios. Het zijn eigenlijk twee stranden (zelfs meerdere) en te voet kun je van het ene naar het andere strand. De afstand vanaf het vliegveld van Chios en Karfas bedraagt 28 kilometer en reken op ongeveer 35 minuten reistijd met een huurauto.

Mavra Volia beach is een prachtig strand op het eiland Chios

De donkere stenen en kiezels van Mavra Volia beach zijn niet scherp, maar kunnen na een paar uurtjes zon wel erg warm worden. Met blote voeten dus oppassen en met slippers of badschoenen over het strand lopen en de zee ingaan is een tip. Vooral in juli en augustus weten toeristen het zwarte strand te vinden en kan het overdag behoorlijk druk zijn. Je auto parkeren dichtbij het strand is niet eenvoudig.

Het lavastrand zelf is niet het mooiste strand wat er is, maar vooral de context is een uniek plaatje. De zwarte kiezels, het blauwe zeewater en de groene vegetatie tot aan het strand maken de aanblik vanaf de rotsen adembenemend.

Mavra Volia beach tips

Parkeer je auto al in het havenplaatsje Emporios en loop het laatste stuk van een paar honderd meter naar Mavra Volia beach. De parkeerplaats bij het strand is klein en als snel staan de auto’s links en rechts naast de weg geparkeerd.

Als je eind van de ochtend of begin van van de middag op Mavra Volia beach aankomt kan het behoorlijk druk zijn. Een tip loop dan door via een pad over de rotsen naar de volgende zwarte stranden. Deze zijn over het algemeen en stuk rustiger echter zijn hier geen voorzieningen. Bij het hoofdstrand kun je parasols en ligbedden huren en is een taveerne.

Meer Griekenland aanbiedingen


Mavra Volia beach stranden

Het strand en de zee zijn niet direct kindvriendelijk. Mavra Volia is geen zandstrand en de zeebodem loopt vrij snel af. Het zeewater is hier wel kraakhelder en zeker is de wind uit het noorden waait is de zee hier ook kalm. Ondanks dat Volia is geen Blue Flag beach is wordt het strand wel goed bijgehouden en zijn er genoeg voorzieningen.

Mavra Volia beach is ongeveer 400 meter lang en maximaal 20 meter breed. De donkere ronde keien en kiezels op het strand komen van de slapende vulkaan.