Agios Ioannis

  Agios Ioannis Peristeron is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Corfu. Eigenlijk komt de plaatsnaam twee keer op het eiland voor: centraal op het eiland en in het zuiden aan de kust. Wij beschrijven de mogelijkheden voor het kustplaatsje op 16 kilometer afstand van hoofdstad Kerkyra. Het Marbella beach hotel is grotendeels het dorpje en voor tavernes, restaurants en winkeltjes kun je het beste naar Benitses, Moraitika of Messonghi rijden op een paar kilometer rijden van het badplaatsje.

  Het Marbella Beach Hotel in Agios Ioannis is één van de grootste

  Langs de kustweg ligt het georganiseerde zand- en kiezelstrand van Agos Ioannis. De zee is het meestal rustig en de groene bergen direct achter het dorpje zorgen ervoor dat de soms krachtige noordwestenwind weinig invloed heeft op het weerbeeld. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en het strand is kindvriendelijk. Het zwemwater is zoals overal bij Corfu van uitstekende kwaliteit.

  De beste reistijd om naar Agios Ioannis op vakantie te gaan is van half april tot en met eind oktober. In het voor- en naseizoen kan het overdag zomaar 25 graden zijn met een aangenaam zonnetje. ’s Avonds koelt het dan wel wat af en een vestje of zomerjas is handig om mee te nemen voor op het terras.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen