Messonghi

Messonghi, ook wel Messongi genoemd, is een drukke vakantiebestemming in het zuidoosten van het eiland Corfu. De badplaats ligt op ongeveer 22 kilometer rijden van de hoofdstad Kerkyra. De hoofdweg naar het zuiden is vrij druk en de transfer vanaf de luchthaven is al snel 30 tot 45 minuten. Verder naar het zuiden kom je in de op één na grootste stad van Corfu Lefkimmi.

Messonghi is een gezellige badplaats op het eiland Corfu

De vakantiebestemming Messonghi heeft één van de grootste hotels van het eiland Messonghi beach hotel en grenst aan het gelijknamige riviertje. Het riviertje wordt door de plaatselijke vissers ook gebruikt om hun vissersboten in aan te leggen. In het dorp zelf vind je in het centrum en langs de hoofdweg de souvenirwinkels, restaurants, café’s en andere voorzieningen. Ook langs het smalle strand vind je genoeg Griekse tavernes en terrasjes. Verschillende accommodaties grenzen direct aan het strand van Messonghi.

De verbinding van het openbaar met Kerkyra is vrij goed. De busdiensten gaan meerdere keren per dag, vertrek vanaf de hoofdstraat, en de prijzen zijn zeer schappelijk ongeveer drie euro per persoon per rit. Leuk om een dagje te gaan shoppen in Corfu stad tijdens je vakantie. Met een huurauto kun je naar het Korrision meer aan de zuidwestkust van Corfu en op 10 kilometer rijden van Messonghi. Hier vind je zeer mooie stranden en in het meer kun je “birdwatchen”.

foto album Corfu

Messonghi bezienswaardigheden

Een wandeling langs het riviertje van Messonghi is een leuke bezigheid en de vissersbootjes die vastliggen aan de rand zorgen voor de Griekse sfeer. In de badplaats zelf zijn echte bezienswaardigheden. Het kasteel, eigen een ruïne, van Gardiki is een bezienswaardigheid in de buurt van de badplaats. Een wandeling hiernaartoe kun je ook overwegen en reken op ongeveer een uur om er te komen.

Meer Griekenland aanbiedingen


Messonghi stranden

Messonghi zandstrand op Corfu

Het strand van Messonghi op Corfu

Het strand van Messonghi is goed georganiseerd met strandbedden en parasols. Een zandstrand, niet breed en aangrenzend verschillende bomen voor de nodige schaduw en verkoeling. Langs het strand genoeg mogelijkheden om iets te eten of te drinken. De zee loopt geleidelijk af en dus prima voor families met (kleine) kinderen om te zwemmen.

Messonghi beach is al jaren een Blue Flag Beach en heeft dus o.a. schoon zwemwater en verschillende veiligheidsfaciliteiten als een beachtower met strandwacht. Een andere Blue Flag beach is van Agios Mathaios, ook wel Prasoudi beach genoemd, vind je twee kilometer ten zuiden van Messonghi. Dit strand is ongeveer 200 meter lang en maximaal 10 meter breed.

Andere fraaie zandstranden liggen aan de zuidwestkust van Corfu. Langs de stranden hier vind je enige duinvorming. Delen zijn goed georganiseerd, maar langs het Korrision meer liggen de ongerepte stukken zandstrand.