Moraitika

Moraitika is een populaire vakantiebestemming in het zuidoosten van het eiland Corfu. De badplaats ligt op 21 kilometer van Kerkyra van de internationale luchthaven. Moraitika is wat rustiger dan het aangrenzende Messonghi, heeft fraaie kiezel- en zandstranden en is zeer kindvriendelijk. De meeste accommodaties bevinden zich langs de hoofdweg of direct aan het strand.

Schaduw onder de bomen langs het strand van Moraitika

Aan de hoofdweg vind je de bushaltes van de groene bussen op Corfu. Een goede verbinding is er met Kerkyra en naar Lefkimmi in het zuiden van het eiland. Met een huurauto kun je naar het haventje van Petriti om vis te gaan eten of te wandelen bij het Korission meer langs de zuidwestkust.

Een mooi stuk strand van Moraitika vind je voor het restaurant Kavouria. Goed georganiseerd met alle voorzieningen en de nodige schaduw van de bomen langs het stand. In de zomermaanden kan het hier behoorlijk druk zijn. Voor rustigere en minder georganiseerde zandstranden is een ritje naar de zuidwestkust van Corfu een tip. Bij het Korission meer vind je schitterende zandstranden.

Voor wat cultuur is en bezoek aan de oude vesting van Gardiki een tip. Op zes kilometer rijden vind je het Byzantijnse kasteel uit de 13e eeuw. Samen met het kasteel van Kassiopi en Angelokastro (bij Paleokastritsa) vormde het ooit de verdediging van Korfoe.

foto album Corfu

Moraitika tips

Als je in Moraitika of Messonghi op vakantie bent is het een tip om het havenplaatsje Petriti te bezoeken. Een pittoresk kustplaatsje en geliefd bij zeilers. Leuk om te gaan eten. Ondanks dat toeristen hier graag tijdens een dagtochtje een bezoek komen brengen heeft het dorp zijn eigen karakter weten behouden. Voorzieningen zijn er genoeg en ook voor de moderne toerist.

Meer Griekenland aanbiedingen