Acharavi

Acharavi is een populaire vakantiebestemming op het Griekse eiland Corfu. Het ligt langs de doorgaande weg van Kassiopi naar Roda op 37 kilometer rijden van de hoofdstad Kerkyra. Het centrum van de badplaats is gebouwd langs de weg met een voetpad aan beide zijden. Hier langs vind je winkeltjes, cafe’s, supermarkten, restaurants en autoverhuurbedrijven. Bovendien diverse mogelijkheden om geld te pinnen zoals bij de Alpha bank en Dimitra supermarkt. Vanaf de hoofdweg lopen een tiental weggetjes naar het strand van Acharavi. Bij het strand is het andere gedeelte van de vakantiebestemming met Griekse restaurants, hotels, appartementen en souvenirwinkeltjes.

Acharavi is een gezellige vakantiebestemming in het noorden van Corfu

De bakker tegenover de supermarkt is een aanrader voor brood en broodjes voor ontbijt of lunch. Altijd vers, veel keuze en erg lekker. Voor een goede espresso is See You Cafe een tip en voor Italiaans schepijs ga je naar Dolce Freddo of Ice Dream. Je vindt Freddo langs de hoofdweg dichtbij supermarkt. Schuin tegenover deze supermarkt en naast de bakker kun je bovendien heerlijk pita giros eten bij grillroom Filaraki.

Het strand van Acharavi is langgerekt en bedekt met zand en kiezels. Richting het oosten loopt het strand over in dat van Almiros beach, wordt het breder en nemen de toeristische faciliteiten af. In de badplaats zijn restaurants The Pumphouse, Alegria en Fuego tips om Grieks te gaan eten. Door de centrale ligging van Acharavi ben je binnen een uur bij alle bezienswaardigheden van Corfu.

foto album Corfu

Acharavi bezienswaardigheden

Volkenkundig museum Acharavi

Traditionele keuken in volkenkundig museum

De bezienswaardigheden van Acharavi zijn de Romeinse baden en het tegenover gelegen volkenkundig museum. Ze liggen langs de hoofdweg net voor het dorp als je van Roda komt aanrijden. De Romeinse baden kun je vrij bezichtigen, maar liggen bijna geheel onder een laag stalen afdak beschermt tegen de regen en zon. Het volkenkundig museum aan de overzijde is interessanter en hier krijg je op een oppervlakte van 750 m2 een goed beeld van hoe men in Acharavi en Noord Corfu vroeger leefden. Beneden ingerichte kamers zoals vroeger en oude olijvenpersen, boven meer oude inboedel en munten in vitrines. Het volkenkundig museum van Acharavi is dagelijks geopend, behalve op zondag, van 09.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur

Meer Griekenland aanbiedingen


Acharavi stranden

Acharavi Corfu het strand van Almiros

Acharavi Corfu – Almiros beach The Island beach bar

Het strand van Acharavi is langgerekt afwisselend met kiezels en zand. In het westen loopt het over in het strand van Roda en in het oosten in het fraaie kiezelstrand van Almiros. Het strand van Almiros is gewaardeerd als Blue Flag Beach, maar het strand en de zee bij Acharavi zijn ook goed en schoon. The island beach bar is een tip op het lange zandstrand.

Acharavi is een kindvriendelijke vakantiebestemming op Corfu en het zeewater loopt hier geleidelijk af. Vrijwel altijd zie je de hoge bergen van AlbaniĆ« op de achtergrond en ’s avonds de lichtjes van bergdorpjes en vuurtorens. De zonsondergang vanaf het strand kan ook heel mooi zijn met de kaap van Roda en bij helder weer het eiland Erikousa op de achtergrond. Veggera is een gezellige beach bar met een mooie tuin en terras en van hieruit loop je direct het strand op. ’s Avonds in het hoogseizoen ook erg gezellig met relaxte muziek.

Acharavi restaurants

Lemon Garden restaurant Acharavi Corfu

De tuin van Lemon Garden in Acharavi Corfu

Restaurants zijn er in Acharavi genoeg te vinden en het moet dan ook raar lopen als je nergens een tafeltjes kunt vinden. The Pumphouse is een begrip in Acharavi. Proef hier de Stifado of andere traditionele Griekse gerechten. De service is ook prima en zo ook de prijzen. The Pumphouse zit zeker in het hoogseizoen vaak vol en kom dus op tijd of reserveer een tafeltje. Lemon Garden is een ander opvallend restaurant in Acharavi. Net als The Pumphouse langs de hoofdweg, maar je eet hier in een redelijk grote tuin vol met (citroen) bomen. Het BBQ restaurant heeft eigen gerechten op de kaart staan en voor de kinderen staan er tussen de bomen in verschillende speeltoestellen.

Maestro en Faros zijn Griekse restaurants aan het strand van Acharavi. Alegria is een goed restaurant voor mezzes (Griekse tapas). De taverna ligt langs de hoofdweg en heeft een gevarieerde menukaart. Voor een mooi uitzicht over Acharavi en Roda kun je naar taverne Sunset. De naam zegt het al en het ligt op een 1,5 kilometer rijden de bergen in. De zonsondergang hier vandaan is geweldig.