Nymfes

  Nymfes, ook wel als Nimfes geschreven, is een traditioneel bergdorp in het noorden van Korfoe. Vanaf Roda en Acharavi is het een kwartiertje rijden. Net na de afslag naar het dorp bij Platonas zie je Koum Quat plantages. Hier wordt een groot gedeelte van deze kleine Corfiotische sinaasappels verbouwd. Net voor het dorp zie een bezienswaardigheid. Deze Estravomenos kerk heeft een bijzondere ronde vorm en daarmee een eigenzinnige, nier per sé Griekse, architectuur.

  Nymfes is een traditioneel bergdorp op het eiland Corfu

  Door het centrum naar het vrij grote dorpsplein is de weg smal. Je hoopt als automobilist hier geen tegenligger te treffen. Aan het plein vind je de waterbronnen van Nymfes. Het water kun je drinken en de taverne ernaast is eigenlijk alleen ’s avonds open. Richting Episkepsi ga je ook naar de watervallen toe. Een fraai stukje natuur waar je ook goed kunt wandelen. De waterval staat in de zomer en het najaar droog. Deze beste tijd om de watervallen van Nymfes te bezichtigen is dan ook in april of mei. Verder doorrijden kan wel naar Episkepsi, maar deze weg is erg smal en grote delen niet geasfalteerd.

  Net buiten het dorp tref je enkele accommodaties aan. Deze villa’s zijn te huur voor vakanties. Tip is om dan wel een huurauto bij te boeken. Ook de zachtroze Agios Konstantinos kerk is een bezoekje waard in het oude centrum, net als de oude klokkentoren van de Agios Spiridon kapel.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen