Doukades

  Doukades is een traditioneel bergdorp in het noorden van Corfu. Het ligt op vijf kilometer rijden van de vakantiebestemming Paleokastritsa en passeer je als je binnendoor vanuit deze bestemming naar Roda en Acharavi gaat. In Doukades vind je een vrij grote basisschool en een gezellig klein centrum. In dit centrum liggen meerdere authentieke tavernes en deze zijn een tip om wat te gaan eten tijdens je vakantie.

  Doukades is een traditioneel bergdorp in het noorden van Corfu

  Op twee kilometer afstand van Doukades vind je Corfu Donkey Rescue. Hier genieten (oude) ezels van hun pensioen. Voor een mooi uitzicht op Doukades en de vallei maak je een wandeling van twee kilometer naar de Agios Simeon kapel. Het dorpspleintje is de bezienswaardigheid hier en je kunt je auto parkeren net buiten het dorp op de parkeerplaats. Een tip om hier te gaan eten in één van de traditioneel Corfiotische tavernes.

  Het dorp ligt in een groene omgeving op 170 meter boven de zeespiegel. In de geschiedenisboeken werd Doukades voor het eerst in het jaar 1616 genoemd. Midden in het dorp ligt omringd door een fraaie tuin met palmbomen, de vroegere residentie van de familie Theotokis. Georgios Theotokis was de Minister President van Griekenland van 1899 tot 1909.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen