Giali beach

  Giali beach is zonder twijfel één van de mooiste baaien en stranden van het Ionische eiland Corfu. Het is een uitdaging om het strand te voet te bereiken en met een motorbootje vanuit Ermones is de gemakkelijkste route. Te voet kan ook echter is het een flink stukje wandelen met steile afdalingen en afdalen langs touwen. Niet voor iedereen geschikt en draag zeker goede schoenen. Voor kinderen een boottochtje te adviseren in plaats van lopen.

  Giali beach is één van de mooiste baaien van Corfu

  Op het strand van Giali-beach is geen massatoerisme en er zijn geen voorzieningen. De meeste bezoekers komen met een gehuurde motorboot uit Ermones of met een taxi-boot vanuit dezelfde kustplaats. Om te voet het strand te bereiken dien je met de auto te rijden naar het plaatsje Giannades en van daaruit naar de Elias kapel. Hier stopt de weg en de rest dien je te voet af te leggen.

  Het strand van Giali is grotendeels met zand of kleine kiezels bedekt. De kwaliteit van het zwemwater is uitstekend en de kleur van de zee is smaragdgroen. Een prachtige plek om te snorkelen of te gaan duiken. De zeebodem loopt vrij snel af, maar het zeewater is kraakhelder.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen