Glyfada

Gylada, ook wel Golden Beach genoemd, is het meest mondaine strand van het Griekse eiland Corfu. De vakantiebestemming ligt op 15 kilometer van Kerkyra aan de westkust van het eiland. De laatste kilometer gaat de weg zigzaggend naar beneden en heb je onderweg al fraaie uitzichten op de baai van Glyfada en het brede en populaire zandstrand.

Glyfada is het meest mondaine zandstrand van het eiland Corfu

Parkeren is bij het strand meest betaald. Voor ongeveer drie euro mag je je auto parkeren. Hotels en appartementen hebben hun eigen privé-parkeerplaatsen voor de gasten. Wil je gratis parkeren dan dien je je auto eerder al langs de weg te parkeren en het laatste stuk te gaan lopen. Overigens is er een prima busverbinding met Corfu-stad. De groene bussen zijn voordelig en zeker in de zomer rijden ze meerdere keren per dag naar Pelekas en Glyfada.

Het strand van Glyfada heeft een totale lengte van ongeveer 1,5 kilometer en bestaat uit donkergeel zand. Pas op met blote voeten want het zand is erg warm en je verbrandt zo even je voetzolen. Daarom hebben ze houten vlonders gemaakt en hiermee een looppas gemaakt langs het strand en beach clubs en restaurants en richting de zee tot aan de parasols en strandbedden.

foto album Corfu

Glyfada tips

Aloha White Corfu beach club op Glyfada

Glyfada Corfu – Aloha beach bar

Aloha White Corfu beach club is de meest populaire lokatie aan het strand van Glyfada. Als je van lekkere muziek houdt en wilt loungen is Aloha een tip. Ook voor de beach club kun je aan het strand liggen op strandbedden van deze hotspot. Regelmatig draaien hier bekende DJ’s hun beats. De strandtent ligt centraal direct aan het strand.

De zonsondergang meemaken op Glyfada is een andere tip. Eerlijk gezegd is het inderdaad een lange dag als je in de zomer tot zonsondergang aan het strand moet blijven, maar goed het is niet voor niets vakantie. Als je verblijft in één van de accommodaties in de badplaats, dan heb je grote kans dat je kunt genieten van deze zonsondergang vanaf je balkon.

Meer Griekenland aanbiedingen


Glyfada stranden

Glyfada Golden beach op Corfu

Glyfada – Golden beach op Corfu

Glyfada is al jaren een Blue Flag Beach en het strand heeft alle voorzieningen van een modern strand. Van verkleedhokjes tot douches en van toezicht vanuit strandtorens tot watersportmogelijkheden.

Het is heerlijk om via de branding langs het strand te lopen. Hier is het strand niet te warm en het heldere zeewater lacht je toe. Op sommige plaatsen staan de strandstoelen wel heel dicht aan zee en grote kans dat je even om een paar beachballers heen moet stappen. Aan de noordzijde kun je mooi snorkelen bij de rotsen en op de rotsen zie je een zeer fraaie luxe villa. Zo’n plekje waar je wel zou willen wonen.

Glyfada is prima geschikt voor families met (kleine) kinderen. De zee loopt redelijk geleidelijk af en niet ver uit de kust ligt op de meeste plaatsen een ondiepe zandbank.