Kalami

  Kalami is een kustplaatsje in het noordoosten van Corfu. Het ligt op 28 kilometer van Kerkyra en de kustroute hierheen is zowel vanuit Kassiopi als de hoofdstad van het Ionische eiland fraai. Het strand is bedekt met kiezels en zee is hier kraakhelder. Achterin de baai staat het grote witte huis van de familie Durell. Tegenwoordig is dit een taverne. Vanaf de doorgaande hoofdweg heb je een prachtig uitzicht op de baai van Kalami.

  In Kalami op Corfu staat het huis van de familie Durell

  In Kalami of dorpjes aan de kust in de omgeving is het een tip om een motorbootje te huren. Zo ontdek je verborgen baaitjes en stranden, die alleen vanaf zee bereikbaar zijn. De “White House” van Lawrence Durell kun je bezichtigen. Leuk is om thuis de televisieserie “The Durells” te bekijken. Hierin zie je veel van deze vakantiebestemming en Corfu terugkomen.

  Langs het strand vind je meerdere tavernes en accommodaties. Ook zijn hier her er en der wat winkeltjes. langs de doorgaande weg vind je meer souvenirshops en supermarkten. Tips is om naar het het pittoreske dorpje Kouloura te gaan. Het plaatsje ligt op loopafstand van Kalami en en heeft een leuke taverne aan het haventje.

  Na het witte huis van de Durells’ gaat de smalle kustweg verder richting Agni. Je passeert de nodige luxe villa’s en het strand van Gialiskari. De weg komt uit op de hoofdweg in het dorpje Gimari bij de kerk en klokkentoren. 

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen