5 locaties op Corfu uit films en series

8 april 2024 Bas Wanrooij

Achilleion 'Paleis van Sissi' als filmlocatie op CorfuCorfu is regelmatig te zien in internationale films en series. De fraaie baaien, het groene bergachtige landschap, de pittoreske dorpen en de aantrekkelijke hoofdstad Kerkyra schitteren op het witte doek. In 1980 werd er bijvoorbeeld op meerdere plaatsen op het Ionische gefilmd voor de James Bond film ‘For Your Eyes Only’. En de Griekse Netflix-hitserie ‘Maestro in Blue’ laat mooie beelden zien uit de oude UNESCO-binnenstad van Corfu-stad. We hebben 5 locaties op Corfu uit films en series die je kunt bezoeken op een rij gezet.

Mooie beelden in films en series uit Kerkyra

In de serie Maestro in Blue zie je in meerdere episodes de oude binnenstad en bijvoorbeeld het Cavalieri-hotel en de Agios Spiridon kerk. Dit luxueuze hotel is sinds de jaren ’60 operationeel en bevindt zich in een markant gebouw uit de 17e eeuw. Ook in For your eyes only zie je beelden uit Kerkyra. Denk aan het oude fort en de buitenwijk Kanoni. In het oude Venetiaanse fort schiet James Bond zijn rivaal Locque neer vanonder een oude stenen boogbrug.

Meer traditionele filmopnames in Danilia village

Danilia village op Corfu als decor voor series en filmsIn Danilia-village zijn grote delen van de Britse televisieserie The Durells gefilmd. Het authentieke en onbewoonde dorp, tegenwoordig eigendom van Grecotel, ligt centraal op het eiland en kun je dagelijks bezoeken.

Ook in de film My Big Fat Greek Wedding 3 zie je opnames in de hoofdstraat en op het terras van het kafénion. Zelfs Roger Moore was hier even voor opnames van de Bondfilm For your eyes only.

James Bond 007 café in het bergdorp Pagi

In het noordwesten van Corfu vind je in het bergdorp Pagi een heus James Bond café. De eigenaar toont in het café maar wat graag beelden uit de film die in het dorp zijn gemaakt. Waaronder opnames met een oude Griekse stadsbus met bestemming Madrid. Zijn vader was destijds figurant en komt dan ook in beeld. Leuk om te bezoeken en een kop koffie te gaan drinken bij deze enthousiaste uitbater en zijn vrouw.

Het paleis van Sissi: Achilleion

In het dorp Gastouri, zo’n acht kilometer ten zuiden van Kekryra, ligt het paleis van Sissi. Hier staat de legendarische en markante witte villa van keizerin Sissi: het Achilleion. Zowel de villa als de prachtige tuin met o.a. het beeld van de stervende Achilles zijn veelvuldig te zien in de serie en speelfilm uit 1955 over Sissi (Elisabeth). Het paleis is ontworpen door een Italiaanse architect en dateert uit 1890. Tegenwoordig is het een museum en toegankelijk voor publiek.

The White House als filmlocatie ‘The Durell’s’ in Kalami

The White House uit de serie The Durell's in Kalami op CorfuHet gemoedelijke kustplaatsje Kalami in het noordoosten van Corfu herbergt een imposante witte villa pal aan zee. Dit was in de jaren ’30 de woonplaats van de familie Durell. Niet verwonderlijk dus dat deze locatie te zien is in de gelijknamige serie over deze Britse familie.

Het is tegenwoordig een restaurant met een prachtig uitzicht over de baai en op Albanië. In Kontokali staat de prachtige Posillipo villa aan de kust die ook veelvuldig wordt getoond als onderkomen in de Britse televisieserie.

Dit zijn de vijf belangrijkste locaties op Corfu uit films en series. Verspreid over het Griekse eiland zijn nog meer en andere filmmomenten te vinden. Men denkt er dan ook aan om in de nabije toekomst een filmmuseum te openen op het Ionische eiland.