Ontdek het noordoosten van Corfu

13 maart 2021 Bas Wanrooij

Ontdek het noordoosten van CorfuCorfu is één van de eerste grote Griekse vakantiebestemmingen. In 1949 arriveerde de eerste commerciële vlucht uit Athene. Na de opening van Club Med tussen Dassia en Ipsos in 1952, kreeg de Corfiotische luchthaven in 1965 haar internationale status. In 2019 trokken meer dan een miljoen toeristen naar Corfu voor een vakantie en het Ionische eiland staat daarmee in de top vijf van Griekse reisbestemmingen.

De Pantokrator

Het noordoosten van Corfu ligt grotendeels in de luwte van het Pandokratoras gebergte met de hoogste bergtop van het eiland. Deze piek, de Pantokrator, reikt tot 914 meter boven de zeespiegel. Dorpen en badplaatsen in het noordoosten zijn daardoor beschermd tegen wind uit het noordwesten. Uit deze richting waait de wind op Korfoe het meest en tevens het hardst.

Het haventje van Kassiopi

Kassiopi is een pittoresk vissershaventje met ruïnes van een Venetiaans fort als historische bezienswaardigheid en fraaie kiezelstranden. Dit havenplaatsje ligt in het uiterste noordoosten van Corfu is heeft zich ontwikkeld tot een populaire badplaats. Agios Stefanos ligt fraai in een kleine beschutte baai. Langs de kleine boulevard vind je terrassen van tavernes en restaurants aan zee. De baai is in trek bij zeilers, die hier geregeld met hun zeilboten voor anker gaan.

Kouloura en Kalami

Kouloura in het noordoosten van CorfuKouloura en Kalami liggen naast elkaar op acht kilometer ten zuiden van Kassiopi. Het hoefijzervormige haventje van Kouloura pronkte voorheen op menig ansichtkaart van Corfu en heeft een taverne. In de baai van Kalami staat één van de bekendste gebouwen van het eiland: ‘The White House’. Dit culturele erfgoed was het thuis van de Engelse auteur Lawrence Durell in de jaren ’30. Tegenwoordig is het een restaurant en kun je hier kamers huren om te overnachten.

Barbati heeft het langste kiezelstrand

In Nissaki vind je enkele grote en al oudere resorts. Het heeft met Krouzeri beach één van de mooiste kiezelstranden van het noordoosten van Corfu. Kleine dorpjes als Glyfa en Katavolos liggen in de directe omgeving aan zee. Barbati is een opkomende vakantiebestemming in dit gebied. Het heeft zich de afgelopen tien jaar flink ontwikkeld met faciliteiten voor toeristen. Barbati beach is het langste kiezelstrand van het noordoosten met alle voorzieningen voor de moderne toerist.