Kassiopi

Kassiopi is van origine een vissersdorpje, maar uitgegroeid tot een populaire vakantiebestemming op Corfu en ligt op ongeveer 36 kilometer ten noordoosten van Kerkyra. Een ritje met de auto of scooter duurt ongeveer 40 minuten. Kassiopi heeft een hoefijzervormige baai met daaromheen terrasjes van cafe’s en Griekse tavernes en ligt aan twee baaitjes met een schiereiland in het midden. In de haven liggen de vissersbootjes, soms wat zeilboten en enkele boten voor excursies naar sandy beach Kalamaki. Ook de boten van duikscholen liggen hier aangemeerd. Vanuit de haven kun je de stad Sarande in Albanië zien liggen.

Kassiopi heeft mooie kiezelstrandjes en een pittoresk vissershaventje

Het centrum van Kassiopi ligt langs de weg van de haven naar de hoofdweg. ’s Avonds is een groot gedeelte autovrij en je kunt hier prima (souvenirs) shoppen. Restaurants, cafe’s, bars en nachtclubs zijn hier genoeg. Aan het pittoreske haventje vind je goede Griekse (vis)restaurants en kun je beperkt de huurauto parkeren. Boven het haventje steken de resten van een oude Venetiaanse burcht uit boven de rotsen uit.

De kust van Kassiopi is populair voor snorkelen en duiken tijdens je vakantie. Het zeewater is helder en de rotsen zorgen voor een mooie onderwaterwereld. Verschillende duikscholen hier hun kantoor. Langs het schiereiland liggen prachtige stranden met azuurblauw zeewater. Richting Avlaki en Sinies staan riante villa’s aan het strand of gebouwd tegen de bergen met een fraai uitzicht over zee.

foto album Corfu

Kassiopi tips

Baai bij Kassiopi op Corfu

Kassiopi vakantie – baai en strand

In de haven van Kassiopi kun je een bootje huren voor een dag. Een tip voor tijdens je vakantie op Corfu. Voor zo’n € 100,- per dag (incl. benzine) kun je met maximaal zes personen zelf een dagje de zee op langs de noordoostkust van het Griekse eiland. Neem voldoende eten en drinken mee aan boord dan hoef je onderweg niet aan te meren op zoek naar een taverne of supermarkt.

Als je naar het oosten vaart kom je al snel bij verlaten stranden en baaitjes met smaragdgroen of azuurblauw zeewater. Prachtig om te snorkelen of voor een frisse duik in zee. Je hebt geen vaarbewijs nodig voor de kleinere bootjes en het vermogen van 15, 20 of 25 pk is ruim voldoende om de kustlijn te ontdekken.

Meer Griekenland aanbiedingen


Kassiopi bezienswaardigheden

Kassiopi Corfu haven

Kassiopi Corfu – haventje

De ruïne van het Venetiaanse kasteel, welke in 2012 een finke opknapbeurt heeft gekregen, is de moeite waard om te bekijken. Vanuit de haven loop je de hoofdweg op en na 100 meter zie de bordjes Venetiaans kasteel naar rechts aangeduid. Het is een klim tussen de huizen door via stenen trappetjes naar boven. De kasteelruïne van Kassiopi is gratis te bezichtigen en je hebt bovendien een fraai uitzicht over de baai en het havenplaatsje.

In de haven staan nog twee oude kanonnen afkomstig van Venetiaanse schepen. Ze zijn nog goed in tact.

De Panagia Kassopitra is een oude kerk uit 1590 die je kunt bezichtigen. De ingang is tegenover de trappen naar het Kassiopi kasteel, maar ook via visrestaurant Three brothers aan de haven kun je naar de kerk toe wandelen. Bezienswaardig zijn binnen het icoon van maagd Maria en verschillende muurschilderingen uit de 17e eeuw.

Kassiopi hoe te bereiken

Kassiopi kun je bereiken met de groene buslijn vanuit Kerkyra. In een uur ben je met diverse stops in Kassiopi. Een andere groene buslijn rijdt van Kassiopi via Acharavi en Roda naar Sidari. Bootjes varen uit de haven van Kassiopi naar Kerkyra voor een dagje shoppen of een avondje naar de hoofdstad van het eiland.

Kassiopi stranden

Stranden bij Kassiopi Corfu

Kassiopi Corfu – strand en baai

Kassiopi heeft fraaie kiezelstranden. Het stadsstrand aan de westzijde van Kassiopi is een Blue Flag Beach. Vanuit de haven gaat een weggetje links het schiereiland op. Je kunt hier met de auto of scooter rijden naar de andere zijde. Onderweg kom je fraaie kleine baaitjes tegen met rotspartijen, kleine kiezelstranden en prachtige kleuren zeewater.

Het (eenrichtingsverkeer)weggetje komt uit bij het stadsstrand. Als je aan de rechterkant langs de haven loopt en verder door de voetpaden volgt tussen de rotspartijen door, dan kom je bij andere kleine kiezelstrandjes.

Een mooi strand in de buurt is Avlaki beach en ligt op ongeveer vijf kilometer rijden ten oosten van Kassiopi. Het strand bestaat grotendeels uit witte (kleine) stenen en aan het begin staan diverse Griekse tavernes met terras en uitzicht op zee. Te voet kun je aan de oostkant van Avlaki verder wandelen op zoek naar de mooiste en verlaten kiezelstrandjes van Sinies. Neem voldoende water en iets te eten mee voor onderweg.

Kassiopi accommodaties

Baaitje bij Kassiopi op Corfu

Kassiopi Corfu – verborgen strandje

In het centrum van Kassiopi zijn diverse accommodaties gelegen. Langs de kustweg over het schiereiland liggen de meeste appartementen en hotels van Kassiopi, dichtbij zee.

In de buurt liggen andere kleine dorpjes als Avlaki, Agios Stefanos en Kerasia. Bij Kerasia is Villa Theresa een rustig gelegen en luxe accommodatie. Niet ver van zee, met eigen zwembad een een prachtig uitzicht op zee.