Liapades

Liapades is een vakantiebestemming op het Griekse eiland Corfu. Het ligt dichtbij de drukkere badplaats Paleokastritsa op 22 kilometer van hoofdstad Kerkyra. Bij het strand vind je het nieuwe en toeristische gedeelte van het dorp. Wat meer de bergen in rijd je het doodlopende dorpsplein op. Appartementen en hotels worden aangeboden in zowel het oude als nieuwe gedeelte van Liapades.

Liapades op Corfu heeft een oud en nieuw gedeelte

Aan het strand van Elly beach (Geyfra) zijn motorbootjes te huur en dat is echt een tip. Je kunt varen naar verlaten baaien met prachtige stranden of zelfs naar Paleokastritsa of Paradise beach. Andere mogelijkheid is om een georganiseerde excursie hiervoor te boeken of een taxiboot te huren.

Op het centrale plein van het oude gedeelte van het dorp lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Wat tavernes, restaurants en een mini market. De St. Anastasia kerk is een bezienswaardigheid en dateert uit het jaar 1600. Een wandeling door het oude dorp is een andere tips om te maken. Even uitrusten en genieten op een terrasje in de schaduw van de grote loofboom die hier staat.

Het strand van Liapades is zo’n 150 meter lang en bedekt met kiezels. Grootste gedeelte is georganiseerd met strandstoelen en parasols. Bij veel accommodaties een eigen zwembad met terras en uitzicht op het strand of één van de vele baaitjes.

foto album Corfu

Liapades tips

Liapades ligt aan het begin van de Ropa Vallei. In deze vallei is verder niet zoveel te zien of te doen. In de directe omgeving van het dorp wel. Je kunt via wandelroutes naar verlaten strandjes als Limni en Rovinia. Deze laatste kun je ook met de auto of scooter bereiken. De kustlijn met grillige rotsen, wandelpaadjes, hoge cipressen, kleine baaien en het azuurblauwe zeewater nodigen uit voor een wandeling. Let goed op als je gaat wandelen. Niet alle paden zijn even goed en je kijkt soms tientallen meters recht naar beneden de diepte in.

Meer Griekenland aanbiedingen