Rovinia beach

  Rovinia beach is een zand- en kiezelstrand op Corfu en ligt dichtbij het dorp Liapades. Vanaf de kleine parkeerplaats dien je nog een meter of 300 te wandelen. Je loopt dan eigenlijk om het terrein van een luxe villa heen. Op het strand zijn geen voorzieningen. Wel vaart er ’s zomers een snackboot langs de baai en legt hier aan op drukke dagen. 

  Rovinia beach is een fraai kiezelstrand op Corfu

  Rovinia beach wordt vaak bezocht door mensen met een motorbootje. Paleokastritsa ligt namelijk dichtbij en vanuit bijvoorbeeld La Grotta of de baai van Liapades vaar je zo naar deze fraaie baai toe. Het zeewater is kraakhelder en in het voorseizoen vaak nog fris. De zeebodem is goed zichtbaar en bedekt met lichte kiezels, maar loopt vrij snel af. Tegen het middaguur kan de wind vanuit het noordwesten wat toenemen.

  In de buurt van Rovinia beach liggen nog meer kleine strandjes. Bijvoorbeeld Pylos, Glyko beach en Klimatia beach of de dubbele baai van Limni beach. Allemaal op loop- of vaarafstand. Bij het strand zelf zijn geen accommodaties die je kunt huren. Wel liggen er enkele villa’s in de omgeving. Voor meer appartementen, studio’s en hotels zul je naar Liapades moeten gaan.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen