Lakones

  Lakones is een bergdorp hoog boven de badplaats Paleokastritsa op 182 meter boven de zeespiegel. Het dorpje is bekend van de uitzichtpunten Bella Vista en Golden Fox en wordt ook wel ‘Het balkon van de Ionische Zee’ genoemd. De weg door het plaatsje is zo smal dat het verkeer hier wordt geregeld met verkeerslichten. Dit levert een wachttijd op van zeven minuten als het licht op rood staat. Tenminste als niet een ongeduldige buschauffeur een verkeerslicht negeert. Dan is de verkeerschaos in het kleine centrum compleet.

  Het uitzicht bij Lakones is één van de mooiste van Europa

  Het uitzicht vanaf Lakones op de baaien van Paleokastritsa is schitterend. Zeker een tip om hiervan te gaan genieten tijdens je reis met een drankje. Kies bijvoorbeeld voor het terras van Bella Vista, het zwembad van Golden Fox of het terras van de lokale patisserie. Deze laatste heeft heerlijke bougatsa en eigengemaakte brownies. Het traditionele Eftichis café aan het dorpsplein is een tip voor kop koffie of glas limonade. Vanaf het gezellige oude dorpsplein start tegenover dit kafénion een wandelpad naar Paleokastritsa. In 45 minuten wandel je zo naar de baaien met azuurblauw zeewater toe. Denk er echter aan dat je ook weer terug omhoog moet lopen.

  Een korte wandeling door de steegjes van Lakones is een tip. Je auto parkeer je net buiten het dorp en te voet wandel je eerst naar het dorpsplein toe. Je kunt in het bergdorp ook verblijven tijdens je vakantie. Er zijn namelijk meerdere accommodaties te huur in en rondom het oude centrum tussen de olijfbomen en cipressen in.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen