Pelekas

Pelekas is een bergdorpje op het Griekse eiland Corfu. Het ligt op 12 kilometer ten westen van de hoofdstad Kerkyra en is eenvoudig te bereiken met een huurauto. Pelekas is vooral bekend van de “Keizerstroon” (Kaiser’s Throne) die je hier kunt bezoeken. Zonder twijfel heb je hiervandaan het mooiste uitzicht op Corfu. Voor het strand kun je afdalen naar het fraaie Pelekas beach; ook wel Kontogialos beach genoemd. 

Pelekas heeft met de keizerstroon het mooiste uitzicht van Corfu

De keizerstroon is een echte bezienswaardigheid op Corfu en in de zomermaanden is het een komen en gaan van toeristen op deze rots op twee kilometer van het dorp Pelekas. De troon is aangelegd door de Duitse keizer Willem II tussen 1908 en de eerste wereldoorlog. Hij verbleef dan in zijn paleis Achilleion en voor de zonsondergang ging hij regelmatig naar zijn favoriete plekje. Het uitzichtpunt (Kaisers Throne) is prachtig en je hebt een 360 uitzicht op Kerkyra, de berg Pantokrator, de westkust en het lager gelegen zuiden van Corfu. 

In het centrum van Pelekas authentieke tavernes en smalle straatjes. Taverna Roula is hier een tip voor een Griekse maaltijd. De meeste accommodaties liggen langs het strand van Kontogialos. In de zomermaanden zijn hier ook verschillende beach bars en restaurants geopend. Een goed georganiseerd en lang en breed zandstrand. Ook geschikt voor (kleine) kinderen. Alternatief is het populaire Glyfada beach op een paar kilometer rijden of het strand van Ermones.

foto album Corfu

Pelekas tips

Theotoky winery bij Pelekas op Corfu

Pelekas vakantie – het wijnhuis Theotoky

In de Ropa vallei op een paar kilometer rijden van Pelekas, ligt bij het dorpje Ermones de Corfu Golf Club. Deze golfbaan, de enige op het eiland Corfu, heeft 18 holes en ligt in een vlakke en groene omgeving. Een tip als je een keer een balletje wilt slaan. Ook de minder ervaren golfers kunnen bij de Corfu Golf Club terecht voor een training.

Wijnliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het wijnhuis Theotoky in de Ropa vallei bij het dorpje Giannades. De Theotoky Estate maakt zowel witte, rode als rosé wijnen en bovendien een goede kwaliteit olijfolie.

Bekijk alle aanbiedingen

Wat zijn jouw tips voor Pelekas?