Almyros

  Almyros beach, ook wel geschreven als Almiros beach, is een zand- en kiezelstrand in het noorden van Corfu. In het Grieks betekent dit woord ‘zout’. Het ligt in de langste baai van het Ionische eiland naast de vakantiedorpen Roda en Acharavi op 40 kilometer rijden van hoofdstad Kerkyra. De laatste jaren zijn hier de nodige (luxe) accommodaties gebouwd en wordt het geleidelijk een echte kustplaats. Ten oosten ligt nog het afgelegen Antinioti beach.

  Almyros Beach is een fraai strand in het noorden van Corfu

  Het strand van Almyros is de grote trekpleister van het dorp. Dit is namelijk langgerekt, lees enkele kilometers lang, en op sommige plaatsen wel twintig meter breed. Het is grotendeels nog ongeorganiseerd al zijn er ook meerdere gedeeltes met strandstoelen, parasols en zelfs beach bars. De zeebodem is over het algemeen zanderig en loopt snel af. Met kleine kinderen dien je dus op te passen met zwemmen in zee. De zonsondergang is hiervandaan overigens prachtig. ’s Avonds zakt de zon dan achter het eiland Erikousa.

  Petra beach bar is onze tip voor een dagje zon, zee en strand. Hier kun je ook prima lunchen op het terras aan het strand. Island beach bar ligt hier zelfs op het strand. Je huurauto of scooter kun je pal langs het strand parkeren en Alymros heeft een supermarkt en ook meerdere tavernes en restaurants.

  foto album Corfu

  Meer Griekenland aanbiedingen