Perama

Perama is een kleine vakantiebestemming aan de oostkust van Corfu. Het ligt een paar kilometer ten noorden van Benitses en enkele kilometers van de landingsbaan van het internationale vliegveld. Je kunt via een dam achter de landingsbaan langs naar Kanoni en het Vlacherna klooster wandelen. Neem halverwege pauze om vliegtuigen te zien landen of opstijgen.

Perama is een kleine bestemming met smalle kiezelstranden

Het kustdorp heeft smalle kiezelstranden en ligt vaak uit de wind. De doorgaande weg van Kerkyra naar Lefkimmi loopt langs Perama. Nisos restaurant en bar heeft een terras met uitzicht op de landingsbaan. Een tip voor een kop koffie of een biertje. Onder het terras een ander smal kiezelstrand. De Chalikiopoulos lagune is een beschermd natuurgebied. Gerald Durell, een Engelse beroemde schrijver, heeft ooit in het dorp gewoond. Leuk uitstapje kun je maken naar het Achilleion.

Appartementen, hotels en resorts in Perama liggen verspreid tegen de hellingen aangebouwd. Verborgen tussen de cipressen en olijfbomen heb je uitzicht op zee met in de verte het vasteland van Griekenland. Andere accommodaties kijken uit op Pontikonissi of ook wel het “muizeneiland” genoemd. Langs de hoofdweg bushaltes en frequente verbindingen van het openbaar vervoer met het centrum van Kerkyra en richting het zuiden.

Corfu foto album

Perama tips

Als je in Perama op vakantie bent is het een tip om het Achilleion, Paleis van keizerin Sisi, te bezoeken. De witte residentie met fraaie tuin is dagelijks te bezoeken en ligt op twee kilometer van de vakantiebestemming. In de zomer kan het hier erg druk zijn en advies is dan ook om zo vroeg mogelijk het paleis te bezoeken. Wandelen is een behoorlijke klim, maar een taxi is prima en goedkope optie.

Het dorpje Perama zelf heeft de nodige voorzieningen, maar niet echt een centrum. Je kunt voor meer vertier, restaurants en winkeltjes naar Benitses op vier kilometer afstand of naar de hoofdstad Kerkyra op zeven kilometer rijden.

Meer Griekenland aanbiedingen