Kanoni

  Kanoni ligt dichtbij hoofdstad Kerkyra op het Ionische eiland Corfu. De afstand tot het centrum van deze stad bedraagt vijf kilometer. Dit dorp is vooral bekend van het Vlacherna klooster en de locatie langs en achter de landingsbaan van het vliegveld. Het wordt ook wel gezien als een buitenwijk van Corfu-stad. Vanaf de terrassen van bijvoorbeeld Café Kanoni kun je de vliegtuigen goed zien landen en opstijgen. De dam, waar je overheen kunt wandelen, loopt achter de landingsbaan langs en komt uit in Perama.

  Combineer bij Kanoni het Vlacherna klooster en vliegtuigspotten

  Als je wilt zwemmen bij Kanoni kun je naar Brechera Beach bar. Dit georganiseerde strand ligt bij het Corfu Holiday Palace resort en is ook bereikbaar via Flisvos bar en restaurant. Vanaf dit restaurant loopt ook een dam naar het Vlacherna-klooster. Dit klooster dateert uit de 17e eeuw, is vrij toegankelijk en een tip is om het bezoek te combineren met vliegtuigspotten. Liefhebbers kunnen een boottochtje maken naar het ‘muizeneiland’ Pontikonisi (Pondikonisi). Zelf hier een motorbootje huren tijdens je vakantie en de kust ontdekken kan ook.

  Bezienswaardig bij Kanoni is ook Mon Repos. De villa ligt in een soort park en hier is de Engelse prins Philip geboren. Ook heeft keizerin Elisabeth (Sisi) hier een periode gewoond, net als in het Achilleion. Entree bedraagt vier euro per persoon. Aan de overzijde van de entree van Mon Repos kun je overblijfselen van de byzantijnse basiliek Paleopolis bezichtigen. Van en naar Kanoni zijn vanuit de Corfiotische hoofdstad zeer goede busverbindingen. Parkeren van je huurauto kan hier zeker in de zomermaanden een uitdaging zijn.

  foto album Corfu

  Bekijk alle aanbiedingen