Kimi

  Kimi ligt centraal op het eiland Evia aan de Egeïsche Zee op 82 kilometer van Chalkida en 96 kilometer van Karistos. De weg naar het plaatsje is goed en het hogergeleden oude dorp in de bergen wordt ook wel het dak de Egeïsche Zee genoemd. Er wonen hier permanent zo’n 3.000 Grieken.

  Kimi wordt ook wel het dak van de Egeïsche Zee in Evia genoemd

  Kimi bestaat uit twee gedeeltes. Het eigenlijke dorp ligt in de bergen op drie kilometer van de commerciële haven. Vanuit de haven zijn er dagelijkse bootverbindingen met het eiland Skyros en in de zomermaanden ook met de Sporaden Skiathos. Skopelos en Alonissos.

  De huizen zijn gebouwd in de neoklassieke stijl en nog steeds herkenbaar. De locale economie hier is goed ontwikkeld. Het oude Kimi is amfitheatersgewijs gebouwd en kijkt grotendeels uit op de Egeïsche Zee. Het is de geboorteplaats van professor Georgios Papanicolaou en de Griekse oorlogsheld Ioannis Velissarios.

  Aan de kust tavernes en wat kiezelstranden in de buurt van de haven. Dit gedeelte wordt ook wel de vakantiebestemming genoemd. Mooiere stranden als Mourteri, Thapsa, Metochiou en Hiliadou beach liggen wat meer naar het westen. Niet allemaal even gemakkelijk te bereiken. Vraag in het dorp naar een mooi strandje en of ze je hier eventueel kunnen brengen en halen.

  foto album Evia

  Meer Griekenland aanbiedingen