Pefki

Pefki is de meest ontwikkelde badplaats in het noorden van Evia. Een geliefde stek bij zowel Grieken als toeristen uit andere landen. Het lange strand bedekt met kiezels is populair bij kite surfers en zon liefhebbers. Pefki ligt op 125 kilometer ten noorden van Chalkida en 60 kilometer van Agia Anna. De weg hierheen is goed al is het een weg vrij veel bochten. Wel een erg mooie route door de groene naaldbossen van Noord Evia.

Pefki is een populaire vakantiebestemming in Noord Evia

Langs het strand en beach road vind je tientallen ouzeri, tavernes, restaurants, snack bars, bars, supermarktjes en souvenirwinkels. Ongetwijfeld één van de drukste vakantiebestemmingen op het eiland Evia. Langs het strand groeien de nodige pijnbomen die zorgen voor schaduw en verkoeling voor de badgasten in de zomer.

Pefki heeft een haventje en is meest gevuld met typisch Griekse vissersboten. Bovendien vind je hier de veerboten voor excursies naar de Sporaden (Skiathos, Skopelos en Alonissos). Vanuit Volos varen dagcruises via Pefki naar deze Griekse eilandengroep. Deze dagexcursies kunnen vanaf eind mei tot en met september worden gemaakt. Er is ook een bootverbinding met het havenplaatsje Ag. Kiriaki in het zuiden van de streek Pilion.

foto album Evia

Pefki stranden

Het strand van Pefki is één van de grootste van Noord Evia en loopt over in de stranden van Asmini en Artemisio. Aan het strand van Artemisio bevindt zich een kite- en surfschool welke vooral in de zomermaanden een populaire ontmoetingsplaats is.

Pefki beach is niet het mooiste strand, maar wel breed en erg goed georganiseerd. Op het strand ligbedden en parasols in overvloed, langs het strand pijnbomen voor de nodige verkoeling en daarachter de weg en talloze terrasjes. Het strand is erg kindvriendelijk en de zeebodem loopt zeer geleidelijk af.

Meer Griekenland aanbiedingen