Platanias

Platanias is de drukste en meest ontwikkelde vakantiebestemming ten westen van Chania op Kreta. Het ligt op 10 kilometer rijden van de Kretenzer stad en je kunt via de kustweg of de snelweg reizen. Reken op 15 tot 20 minuten reistijd met een huurauto. De badplaats is populair bij met name toeristen uit Scandinaviƫ en in de zomermaanden gezellig druk.

Platanias is een vakantiebestemming in het noorden van Kreta

Platanias loopt over in de badplaats Agia Marina en verderop Stalos. Het toeristische centrum bevindt zich voornamelijk aan de doorgaande hoofdweg. Op en rondom de berg wat meer landinwaarts vind je het oude centrum met de bunker van Platanias uit de Tweede Wereldoorlog. De toegang hiertoe is gratis en je kunt o.a. wapens uit de oorlog bezichtigen.

In het toeristische centrum is een klein winkelcentrum met veel horeca hier omheen. Bij de jachthaven ligt een voetbalveld en vanuit de haven vertrekken excursies naar het Theodorou eilandje voor de kust. Het strand is lang, op de meeste plaatsen breed en bedekt met donkerkleurig zand. Een ligbed met parasol kun je vrijwel overal huren. Caretta-Caretta zeeschildpadden komen hier aan land om hun eieren te leggen.

Veel hotels en appartementen liggen direct aan het strand met eigen zwembad, bar en restaurant. Vanaf de hoofdweg lopen meerdere kleine weggetjes naar het strand en deze accommodaties toe. Er is tevens een goede en frequente busverbinding met de stad Chania. Een voordelige manier met als bijkomend voordeel dat je niet naar een parkeerplaats hoeft te zoeken in de stad.

foto album Kreta

Platanias tips

Platanias is de meest toeristische vakantiebestemming in het noordwesten van Kreta. De badplaats heeft veel voorzieningen en tal van (verschillende soorten) accommodaties. De badplaats is tevens een prima vertrekpunt om West-Kreta te gaan ontdekken. Natuurlijk de stad Chania, maar ook stranden als Balos beach, Falassarna, Elafonisi en Kedrodasos zijn met een huurauto hiervandaan te bereiken.

Meer Griekenland aanbiedingen