Terrassen restaurants, bars en cafés open in Griekenland

4 mei 2021 Bas Wanrooij

Terrassen restaurants, bars en cafés open in GriekenlandGriekenland heeft verdere versoepelingen doorgevoerd in de aanloop naar het zomerseizoen. Sinds gisteren mogen terrassen van restaurants, bars en café’s weer open. Tenminste als deze terrassen zich in de openlucht bevinden. Voor zowel personeel van de Griekse horeca als bezoekers van deze terrassen gelden (nog) strikte regels. Op 14 mei opent Griekenland haar grenzen voor toeristen. Wanneer mogen wij naar Griekenland op vakantie? Van minister De Jonge mogen we alvast gaan kijken en uitzoeken, maar adviseert hij nog even te wachten met boeken van je Griekse reis tot de persconferentie van volgende week. Dus ga lekker surfen op Griekenland.net en inspiratie opdoen!

Terrassen in Griekenland open tot 22.45 uur

De buitenterrassen in Griekenland zijn dus weer geopend. En wel dagelijks van 05:00 tot 22:45 uur en voor maximaal zes personen per tafel. Uiteraard geldt de 1,50 meter regel nog, dienen menu’s te worden gedesinfecteerd en als men niet aan tafel zit, zijn mondkapjes verplicht. Dit geldt voor zowel gasten als personeel. Mondkapjes zijn momenteel verplicht om te dragen in heel Griekenland; zowel binnen als buiten. Op elk tafeltje van restaurants, bars en cafés tref je desinfectiemiddelen aan om bijvoorbeeld je handen schoon te maken. Het Orthodox paasfeest is net achter de rug en de Grieken gaan geleidelijk terug naar ‘normaal’. Op naar 14 mei: de officiële start van het zomerseizoen in Griekenland dit jaar.

14 mei gaat Griekenland open voor toeristen

Op 14 mei opent Griekenland dit jaar haar grenzen voor toeristen. En voor toeristen uit veel landen, waaronder Nederland en België, vervalt de quarantaineplicht. Wel dien je een negatieve PCR-test te kunnen overhandigen bij aankomst, afgenomen maximaal 72 uur voor aankomst in Griekenland. Alternatief is te zijn gevaccineerd of te kunnen aantonen dat je Corona hebt gehad en antistoffen hebt opgebouwd. Ook dien je een speciaal PLF (Passenger Located Form) in te vullen. Doe dit minimaal 24 uur voor je vertrek. Je krijgt op de vooravond van je vertrek, meestal vlak voor middernacht een bevestiging met QR-code. Deze QR-code heb je weer nodig in Griekenland bij de douane. Lees vooraf altijd goed de voorwaarden, aangezien deze kunnen wijzigen.