Seychelles beach

Seychelles beach is het mooiste strand van het eiland Ikaria. Wij vinden het zelfs één van de mooiste stranden van heel Griekenland. Het staat dan ook in onze top 10 stranden Griekenland. Niet voor niets draagt het strand de naam van de “Seychellen” archipel in de Indische Oceaan. Het kiezelstrand is hier zo’n 30 jaar geleden ontstaan na een aardverschuiving. De baai ligt afgelegen en je kunt het strand te voet of met de watertaxi bereiken. In de zomermaanden is het een populaire plek voor toeristen.

Seychelles beach is één van de mooiste stranden van Griekenland

Seychelles beach ligt op 25 kilometer ten westen van de havenplaats Agios Kirykos. Met de auto is dit 45 minuten rijden. Het laatste gedeelte dien je te voet af te leggen. Er is geen wandelpad en ons advies is om de wandeling niet op slippers te doen. Draag bijvoorbeeld sportschoenen of wandelschoenen om over de rotsen naar dit verborgen paradijs te lopen. Andere mogelijkheid is om de boot (watertaxi) te nemen vanuit de haven van Magganitis op twee kilometer afstand.

Op het strand van Seychelles beach zijn geen voorzieningen en is bedekt met witte kiezels en stenen. Neem dus zelf genoeg eten en drinken mee. Het strand zelf is bedenkt met kiezels en het kraakheldere zeewater kleurt hier turquoise in het felle zonlicht. De kwaliteit van het zwemwater is hier uitstekend. Langs de rotskust kun je mooi snorkelen. De grot achter het kiezelstrand maken het fraaie totaalplaatje compleet.

De baai is vrij klein en zeker in de zomermaanden is het hier overdag druk. Als je eind van de middag gaat is het over het algemeen rustiger. Langs de weg van Magganitis naar Agios Kirykos zijn geen verkeersborden voor Seychelles beach. Je ziet ineens auto’s geparkeerd staan en van daarvandaan begint, aan de andere kant van de asfaltweg, het pad naar het afgelegen strand.

Seychelles beach stranden

Seychelles beach op Grieks eiland IkariaHet witte kiezelstrand van Seychelles beach is maximaal 60 meter breed. De zeebodem loopt vrij snel af en het zeewater is als er geen wind staat kraakhelder. Taxiboten zetten toeristen af op de bijzonder gevormde rotspartij voor de kust. Het is dan nog een klein stukje naar het strand zelf.

In de zomermaanden juli en augustus kan het overdag erg druk zijn hier. Tip is dan ook om ’s morgens vroeg of pas aan het eind van de middag hierheen te gaan.

Meer Griekenland aanbiedingen