Karpathos: mooie stranden, relaxen en windsurfen

15 juni 2022 Bas

Karpathos: mooie stranden, relaxen en windsurfenKarpathos is het meest zuidelijk gelegen eiland van de Dodekanesos-groep en ligt tussen Kreta en Rhodos in. Van eind april tot en met oktober wordt vanuit Nederland rechtstreeks naar dit Griekse eiland gevlogen. Na een vlucht van zo’n drie en een half uur sta je al op Karpathos Airport. Wat is het DNA van Karpathos als vakantiebestemming? Nou, prachtige stranden, vooral relaxen en windsurfen!

Karpathos is geen massatoerisme

Het eerste wat opvalt is dat er op Karpathos geen sprake is van massatoerisme. Hier vind je geen grote all-inclusive hotels en afgeladen waterparken. Nee, het zijn hier voornamelijk kleinschalige accommodaties met een rustige ligging. Mooie stranden genoeg en bovendien in het voor- en Appartementen Three Stars in Karpathos-stadnaseizoen nog lekker rustig. En windsurfen in het zuidoosten van Karpathos bij Valtha beach. Hier in Devil’s bay, de bijnaam van surfers voor deze baai, waait het namelijk altijd en kun je de hele zomer dus prima kite- en windsurfen.

We verbleven in appartementen Three Stars in Pigadia (Karpathos-stad) van Sunweb. Net buiten het gezellige centrum, met zwembad en dichtbij het lange zandstrand. Karpathos-stad is zonder twijfel de leukste plaats op het eiland met genoeg restaurants, bars en winkeltjes. ’s Avonds kun je hier lekker over de boulevard, door het gemoedelijke centrum en langs de haven slenteren.

Fraaie stranden op Karpathos

Karpathos is zeker een eiland voor strandliefhebbers. Als we toch moeten kiezen vinden we Diakoftis beach op KarpathosApella beach het allermooiste. Neemt niet weg dat ook bijvoorbeeld Kyra Panagia, Diakoftis, Agios Nikolaos, Amopi en Lefkos prachtige stranden zijn. Genoeg keuze om dagen te relaxen op het strand tijdens je vakantie. En gezien Karpathos slechts 49 kilometer lang is, vallen de afstanden tussen deze stranden reuze mee. Met een huurwagen of brommer combineer je zo eenvoudig meerdere strandjes op een zonnige zomerdag.

Fijne zandstranden vind je bij Diakoftis beach in het zuiden, bij Agios Nikolaos beach in de buurt van Arkasa en bij Lefkos. De meeste stranden langs de oostkust van het eiland zijn bedekt met kleine kiezels.