Karavomilos

  Karavomilos (Karavolymos) is een kustplaatsje op Kefalonia. Het ligt pal naast Sami en op een steenworp afstand van het Melissani meer. Bezienswaardigheden hier zijn het meer dat in verbinding staat met het eerder genoemde beroemde Melissani meer en een waterrad vind je naar de verbinding met de zee. In het meer zwemmen de nodige eenden en andere watervogels en hier kun je wat eten en drinken in de aangrenzende taverne.

  Karavomylos heeft haar meer en waterrad als trekpleisters

  In het dorp Karavomilos bevindt zich ook de micro-brouwerij van Kefalonian Beer die je overigens kunt bezoeken. Dit lokale biertje past perfect bij het klimaat van Kefalonia en kun bij veel lokale horeca dan ook verkrijgen. Van origine was dit een vissersdorp, maar tegenwoordig leeft men hier vooral van het toerisme en dan met name dagjesmensen die hier komen voor of na hun bezoek aan de Drogarati grotten en het Melissani meer. In en rondom het dorp zijn meer accommodaties te huur. Tevens vind je langs de doorgaande weg naar Agia Efimia een goede bakker.

  Richting Sami vind je het strand van Karavomilos. Hoewel het hier zelden druk is kun je hier op sommige plaatsen wel strandstoelen en parasols huren. Het kiezelstrand loopt door tot de jachthaven van Sami.

  foto album Kefalonia

  Meer Griekenland aanbiedingen