Drogarati

De Drogarati grot is een bezienswaardigheid van Kefalonia. Op twee kilometer ten zuiden van het havenplaatsje Sami bij het dorp Katapodata, in de streek Haliotata, en op 23 kilometer van Argostoli vind je je grot. Je kunt de grot dagelijks bezoeken van 09.00 tot 18.00 uur met een huurauto of georganiseerd vanuit je vakantiebestemming als dagexcursie. De entree bedraagt € 5,- per persoon en € 3,- voor kinderen.

In de grotten van Drogarati worden muziekconcerten gegeven

De Drogarati druipsteengrot ligt op een diepte van 95 meter. Via meerdere trappen loop je naar beneden toe. Door een gang van 45 meter loop je naar de twee ruimtes van de Drogarati grot. Het is hier heerlijk koel, de permanente temperatuur bedraagt 18 graden, en met name de tweede ruimte is erg fraai. Met een oppervlakte van meer dan 2.500 m2 (65 x 45 meter) en een maximale hoogte van 20 meter is deze ruimte groot met een mooie akoestiek. Uiteraard de nodige stalactieten en stalagmieten en heel soms, in de zomer, wordt er een muziekconcert gegeven. Het wordt ook wel de Kamer van de Apotheose genoemd.

Een georganiseerde excursie naar de Drogarati grotten is vaak een combinatie met het Melissani meer en eventueel met de havenplaatsjes Assos en Fiskardo in het noorden van Kefalonia. Hoewel de grotten fraai zijn is het zeker niet de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland.

foto album Kefalonia

Drogarati tips

Drogarati druipsteengrot op Kefalonia Griekenland

Drogarati Kefalonia – in de druipsteengrot

Als je druipsteengrot binnenkomt heb je direct een totaaloverzicht. Een mooie plek voor een foto en de grot wordt op veel plaatsen (meer dan) goed verlicht. Je daalt verder af naar de grote ruimte. Achterin zie je, met de nodige fantasie, stalactieten en stalagmieten in de vorm van een baby en een clown.

De rechterkant, bij binnenkomst, is echter het fraaiste gedeelte van de grot. Je wandelt hier een trap af via een smalle wandelgang tussen het druipsteen door. In de Drogarati grot leven zo nu en dan ook (kleine) vleermuizen.

Bij de parkeerplaats ligt ook een taverne en souvenirwinkel. Parkeren is gratis en je entreekaartje koop je bij de kiosk voor je met de trap de grot in wilt lopen.

Meer Griekenland aanbiedingen