Melissani

Het Melissani meer bij het dorp Karavomilis (Karavomylos), vlakbij het stadje Sami, is een echte toeristische trekpleister van het eiland Kefalonia. Een opening boven een ondergronds meer van 200 m2 op deze lokatie maakt het plaatsje bezienswaardig met verderop in de grot stalactieten. De zon speelt overdag met het water van het Melissani meer, ook wel cave of the nymphs genoemd, en zorgt voor spectaculaire kleurenshows. Je ziet de mooiste kleuren blauw en groen en kijkt overal naar de bodem door het kraakheldere water.

Bezoek de Melissani grot tussen 12 en 15 uur voor het mooiste kleurenspel

Het meer in de Melissani grot is 163 meter lang, 40 meter breed en de diepte varieert van 10 tot 39 meter. Als toerist kun je via een tunnel, welke in de jaren zestig is geboord, naar het meer lopen. Rond het middaguur zie je tijdens je wandeling door de tunnel al de mooie blauwe en groene tinten kleuren van het water. Het water is brak, kraakhelder en het is stromend water afkomstig uit het Katavothres meer in de buurt van Argostoli. Via een ondergrondse rivier en de Melissani grot stroomt het water verderop de zee in. Op het kleine eilandje in het meer, van 30 meter, zijn archeologische vondsten gedaan.

Als toerist mag je op een roeibootje mee over het meer varen. Je krijgt genoeg mogelijkheden om mooie foto’s te maken en komt langs stalactieten van 16.000 tot 20.000 jaar oud. Vanuit Argostoli is het 26 kilometer rijden naar deze grot en de reistijd is zo’n 30 minuten. Parkeren is hier gratis en na een bezoek aan de Melissani grot en het meer is het leuk om te lunchen in het plaatsje Agia Efimia aan zee.

Kefalonia foto album

Melissani tips

Melissani meer op Kefalonia van boven af

Melissani Kefalonia – het meervan boven af met bootjes

Bezoek de Melissani grot tussen 12.00 en 15.00 uur. De zon staat dan op zijn hoogste punt en loodrecht boven de opening in het dak van het meer en zorgt op dat moment voor het mooiste kleurenspel op het water en de wanden van de grot.

De mooiste foto’s maak je als je met bootje op het meer rondvaart en de zon door de grote opening schijnt op het water. De temperatuur van het water is 18 graden celsius en je mag hier absoluut niet in zwemmen. Het is geen zoet of zout water, maar het water is brak. Na Katavothres, waar het zeewater de ondergrondse rivier instroomt, wordt het namelijk langzaam vermengd met grond- en regenwater.

Meer Griekenland aanbiedingen


Melissani bezienswaardigheden

Melissani meer op Kefalonia overzicht

Melissani Kefalonia – overzicht van het meer

In de Melissani grot is het meer met de opening in het dak de bezienswaardigheid. Tijdens een boottochtje op het meer kom je nog langs een eilandje met hierachter stalactieten en stalagmieten. De entree bedraagt € 7,- voor een volwassene en kinderen mogen voor € 4,- het meer gaan bekijken. De openingstijden zijn dagelijks van 09.00 tot 18.00 uur.

Je kunt zelf naar Melissani gaan met de huurauto of een georganiseerde dagexcursie boeken vanuit je vakantiebestemming op Kefalonia. Dit is dan vaak in combinatie met een stop voor uitzicht op Myrtos beach, het pittoreske Assos, Fiskardo en de Drogarati grot.