Klismata

Klismata is een kleinere vakantiebestemming op het eiland Kefalonia. Het ligt net als Svoronata in een fraai en vlak gebied dichtbij de internationale luchthaven van Kefalonia. Genoeg stranden en baaitjes in de buurt om tijdens een warme zomerdag heen te gaan. Spartia beach is zo’n mooi strand met haventje op een kilometer van het dorp Klismata. Nog mooier is Agios Thomas beach. Een echte dorpskern met veel faciliteiten heeft deze bestemming echter niet.

Klismata ligt in een prachtig wandelgebied op Kefalonia

Vanuit de haven van Pessada, op vijf kilometer van Klismata, vaart een dagelijkse veerdienst naar het dorp Agios Nikolas op het eiland Zakynthos. Je kunt ’s morgens heen en ’s avonds terug als je wilt. Tip huur een auto op Zakynthos als je gaat en neem de huurauto niet mee aan boord.

Klismata wordt ook wel één van de zuidelijke dorpen van Livathos genoemd. De vlakke omgeving hier is een prima wandelgebied. Maak een wandeling naar de dorpjes Sparta, Dorizata of Keramies. In de omgeving zie je veel wijngaarden en bezienswaardig zijn de burcht van Agios Georgios (St. George) en het Estavromenou klooster vlakbij Pessada. Je hebt overigens bijna overal een fraai uitzicht op Mount Ainos.

Appartementen Byzantio liggen in een landelijke, rustige en groene omgeving en zijn geliefd bij Nederlanders als accommodatie op Kefalonia. In Klismata en de omgeving zijn ook verschillende luxe villa’s te vinden. Voor een naturistische vakantie kun je terecht bij Vassalliki Naturist Club.

foto album Kefalonia

Klismata bezienswaardigheden

Bloemenvelden bij Klismata op Kefalonia

Klismata Kefalonia – bloemenvelden

Een uitstapje naar het kasteel van St. George (Agios Georgios) is een tip om te maken als je in Klismata op vakantie bent. Het kasteel was het administratieve centrum van de regio Livathos van 1500 tot 1757. De Venetianen verplaatsten de hoofdstad echte naar Argostoli. Je kunt de ruïnes van het kasteel dagelijks bezoeken.

De omgeving is hier een plaatje met veel bloemenvelden en een mooi wandel- en fietsgebied. De kerk is een andere bezienswaardigheid. Het is een vlak gebied en de vele dorpjes lopen in elkaar over en hebben vrijwel allemaal eigen stranden.

Meer Griekenland aanbiedingen


Klismata stranden

Klismata op Kefalonia de kerk

Klismata Kefalonia – de kerk

Voor het strand kun je naar Spartia beach een kilometer ten zuiden van Klismata. Het is een zandstrand en begint naast het vissershaventje. Al snel rijzen de steile kleirotsen op naast het strand. Een andere optie, wel wat moeilijker te vinden, is het strandje van Klismata. Na 1,5 kilometer kom je hier langs al kun je het vanuit de auto nog niet zien. Parkeer je auto en ga te voet verder. Een kleine, maar mooie baai met een fraai strandje.

Paliolinos is een andere optie, maar dit is geen zandstrand. Het zijn kleine baaitjes die je via rotspartijen te voet kunt bereiken. Deze strandjes zijn populair bij naturisten.