Svoronata

Svoronata is een klein dorp op het Griekse eiland Kefalonia op drie kilometer ten oosten van de internationale luchthaven. In zes minuten ben je met een huurauto van het vliegveld in het centrum van het dorpje. Een liefelijk typisch Grieks dorp met smalle straatjes en oude huizen. Een strand heeft de vakantiebestemming zelf niet, maar in de buurt zijn genoeg mooie baaitjes en stranden te vinden.

Svoronata is een vakantiebestemming vlakbij de luchthaven op Kefalonia

Svoronata ligt in het gebied Livathos wat zich ten zuiden van de luchthaven uitstrekt richting de berg Ainos. Livathos is één van de mooiste gebieden van Kefalonia. Svoronata ligt in een vlak gedeelte en leent zich uitstekend om te gaan wandelen en fietsen. Charmante dorpjes in de buurt als Sarlata, Domata en Kalligata zijn leuk om te bezoeken.

Livathos, waar Svoronata dus deel van uitmaakt, is een heerlijke vakantiebestemming voor de zomer. Je hebt een mooi uitzicht over zee, het ligt in een groene natuurrijke omgeving en in de buurt zijn genoeg baaitjes en stranden die je kunt ontdekken. Bovendien ligt het dorp centraal en kun je eenvoudig met een huurauto, scooter of zelfs met de bus naar Argostoli en bezienswaardigheden op Kefalonia.

In Svoronata zelf vind je een handvol Griekse taveernes en een supermarkt. Bij de stranden liggen meer eetgelegenheden. In twintig minuten ben je in Argostoli en in Lassi heb je meer keuzes om te gaan eten, shoppen en uit te gaan.

foto album Kefalonia

Svoronata tips

Kerk van Svoronata op Kefalonia

Svoronata Kefalonia – kerk in het centrum

In Svoronata en de directe omgeving kun je heerlijk Grieks eten. Milos restaurant heeft een traditionele Griekse keuken in de buurt van Ammes beach. Je zou hier zo voorbij lopen, maar deze taveerne wordt aanbevolen en geroemd door menig toerist.

Het beste Griekse restaurant is taveerne Avithos bij het gelijknamige strand. Voor vis ga ja naar restaurant To Enetiko ook aan het strand van Avithos. Je wordt bovendien getrakteerd op een schitterende zonsondergang vanaf de terrassen van deze drie restaurants.

Bij het dorp Minies ligt het wijnhuis Gentilini. Een tip om te bezoeken als je in Svoronata op vakantie bent. Ze produceren hier sinds 1978 Robola, een witte wijn, rosé en verschillende Syrah. Gentilini estate is geopend van mei tot en met september van 10.30 tot 14.30 en 17.30 tot 20.30 uur.

Meer Griekenland aanbiedingen


Svoronata stranden

Svoronata op Kefalonia kerkje

Svoronata Kefalonia – kerkje binnenland

Svoronata ligt niet aan de kust, maar wel dichtbij. Ammes beach ligt op 1,5 kilometer, net achter de landingsbaan van het vliegveld, en met de auto ben je hier in drie minuten. Wandelen is een andere optie en neem hiervoor een klein half uur de tijd. Het strand van Ammes beach is bedekt met donkergeel zand en georganiseerd met strandbedden, parasols en een kantina. Hier komen de vliegtuigen vlak overheen vliegen om te gaan landen op Kefalonia International Airport.

Alternatief om te gaan zwemmen en zonnebaden is het strand van Avithos. Een groter en mooier strand met o.a. de Avithos taveerne. Avythos beach ligt op 2,5 kilometer van Svoronata en een autorit duurt maar zes minuten. Te voet moet je hiervoor een half uur uittrekken.