Mazida Ammos beach

  Mazida Ammos beach is een vrij groot zandstrand in het rustige zuidoosten van Kreta. Het ligt op 42 kilometer rijden van Makri Gialos en 46 kilometer van Sitia. In de buurt zijn andere stranden als Alona Beach en Alatsolimni beach prima alternatieven voor een dag aan het strand tijdens je vakantie. Hier vind je geen massatoerisme en slechts een deel van het strand is georganiseerd met ligbedden en parasols.

  Mazida Ammos is één van de mooiste verborgen stranden op Kreta

  Je kijkt uit op de rotsachtige Kavalli eilandjes voor de kust. In de directe omgeving van Mazida Ammos beach vind je enige accommodaties en aan de oostkant is een kleine supermarkt. Je auto kun je gratis en gemakkelijk parkeren direct langs het strand. De zeebodem loopt geleidelijk af en in combinatie met het kraakheldere zeewater is dit strand absoluut kindvriendelijk.  Met de klei uit de kleine grot op het strand kun je je huid goed scrubben. Bijnaam voor dit strand is dan ook ‘clay beach’ bij de locals.

  Ook is het hier onderwater mooi om te snorkelen. In het plaatsje Xerokambos (Xerokampos) op een kilometer afstand, waar Mazida Ammos beach onder valt, vind je enkele tavernes, supermarkten en wat meer accommodaties. Aan de zuidkant vind je enkele grote villa’s die worden verhuurd. Verder is er weinig bebouwing te vinden langs het strand.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen