Psili Ammos beach

  Psili Ammos is een fraai maar afgelegen strand op Patmos. Met de auto kun rijden tot aan Diakofti taverne in het gelijknamige kustplaatsje. Dit ligt op acht kilometer ten zuiden van Skala. Hiervandaan start het wandelpad naar Psili Ammos beach. Een wandeling van zo’n 1,5 kilometer met 50 hoogtemeters. Reken op een wandeling van een half uur en het dragen van goede schoenen is aanbevolen.

  Psili Ammos beach is het mooiste strand van Patmos

  Op het strand van Psili Ammos tref je een taverne aan, waar het over het algemeen heerlijk rustig is. Als je in het voor- of naseizoen gaat kun je het strand bijna voor jezelf aantreffen. Aan de zuidkant zie je tentjes van wildkampeerders. Langs en op het strand groeien de nodige bomen (Tamarisken) die je op warme zomerdagen beschermen tegen de hete zon. De zeebodem loopt geleidelijk af wat het strand ook geschikt maakt voor kinderen.

  Vanuit Skala vertrekken in de zomermaanden ook boten naar Psili Ammos beach. Tenminste als het niet te hard waait. Na 45 minuten varen ben je in deze prachtige baai. Je blijft hier echter niet de hele dag om te zwemmen en te zonnen. Daarom is het onze tip om zelf met de benenwagen hiernaartoe te gaan. Dan kun je bijvoorbeeld al vroeg in de ochtend gaan en hier blijven zolang als je wilt.

  foto album Patmos

  Meer Griekenland aanbiedingen