Vatsa beach

  Vatsa beach is een strand op Kefalonia in het zuiden van schiereiland Pailiki. Het zandstrand ligt op negen kilometer ten zuiden van het stadje Lixouri en zeven kilometer ten westen van Xi beach. Spiaggia restaurant met terras aan het strand was hier de grote publiekstrekker. De tafels en stoelen staan in het zand en in het aangrenzende riviertje kun je met je boot aanmeren. Tegenwoordig zijn hier enkele bungalows gebouwd die worden verhuurd voor vakanties.

  Uniek is de hippie-sfeer in de baai van Vatsa beach

  Het zand van Vatsa beach is donker van kleur en de zeebodem bedenkt met zand en zeewier. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Alternatief is het kiezelstrand Lagadakia beach op zeven kilometer rijden naar het westen toe. De Agios Nikolaos kapel is bezienswaardig en geverfd in een opvallende pasteltint. Hier worden ook wel bruiloften in georganiseerd. Dichtbij vind je dan nog een andere taverne waar je traditioneel Grieks kunt eten. In de omgeving van Vatsa beach leeft men niet alleen van het toerisme, maar ook van de landbouw. Je ziet dan ook meerdere kassen en olijfgaarden.

  Kounoupetra en Mani beach zijn twee andere stranden hier in de buurt die je kunt bezoeken. Ze liggen in dezelfde baai op twee kilometer afstand van Vatsa vandaan. In het riviertje is een kleine houten brug gemaakt die je van de ene naar de andere kant kunt trekken om over te steken.

  foto album Kefalonia

  Meer Griekenland aanbiedingen