Xi beach

Xi beach is een vakantiebestemming en zandstrand op het Griekse eiland Kefalonia. Het okerkleurige zandstrand ligt op het schiereiland Paliki op zo’n 42 kilometer rijden van de hoofdstad Argostoli en zeven kilometer ten zuiden van Lixouri. Reistijd met de huurauto bedraagt ongeveer een uur. Xi beach heeft een langgerekt zandstrand met hierlangs lichtgrijze, soms hoge, krijtrotsen. Het strand is kindvriendelijk en de zeebodem loopt geleidelijk af.

Xi beach op Kefalonia is een okerkleurig strand met krijtrotsen

Xi is een letter uit het Griekse alfabet. De vorm van het strand lijkt op deze letter ξ. Het Xi strand is zo’n twee kilometer lang en wordt langs de krijtrotsen geleidelijk aan smaller. Een zandstrand en deels georganiseerd. Echter een groot gedeelte van het strand is (nog) niet georganiseerd en vrij toegankelijk. De klei van de lichtgrijze rotsen wordt gebruikt om je huid mee in te smeren. Een soort modderbad, wat ook bij Arillas op Corfu wordt gedaan.

Langs het strand verschillende appartementen, hotels en villa’s. De appartementen Zest @xi beach ligt 400 meter van het strand, naast het Hotel Apollonion Resort & Spa. Ook voor een snack, lunch of diner kun je terecht bij Xi beach. Verschillende tavernes hebben hun terrassen direct aan het strand. De strandstoelen en parasols staan uitgestald voor de eetgelegenheden op het strand en zijn beschikbaar voor gasten.

foto album Kefalonia

Xi beach tips

Xi beach op Kefalonia tijdens vakantie

Xi beach – strand en krijtrotsen

Xi Beach op Kefalonia heeft geen boulevard of dorpskern. Voor meer bars, restaurants en winkels kun je het beste naar Lixouri rijden op zo’n zeven kilometer afstand. Resorts als Hotel Apollonion hebben zelf meer dan genoeg faciliteiten om toeristen te vermaken tijdens hun vakantie.

Vanuit Lixouri of andere vakantiebestemmingen op het schiereiland Paliki wordt Xi beach vaak bezocht voor dagje naar het strand.

Meer Griekenland aanbiedingen