Platani

  Platani is een traditioneel dorp en ligt twee kilometer landinwaarts van Kos-stad. De meeste inwoners zijn van Turkse afkomst en het centrale pleintje is vooral bekend om haar vele tavernes. Als je een keertje Grieks-Arabisch wilt eten dan kun je in Platani prima terecht. Je passeert dit dorp als je het historische Asklepieion wilt bezoeken. Het dorp dankt haar naam aan de oude Plataan die je op het dorpsplein aantreft.

  De gezellige platia met tavernes s het ontmoetingspunt van Platani

  Langs de doorgaande weg tref je ook een goede banketbakker Paradosi met groot terras aan en vooral ’s avonds is het hier gezellig. Overdag is Platani een prima plek voor een biertje in de schaduw van een terras of een kop koffie. In dit dorpje hebben alle taverna’s Turkse namen en op de menukaarten vind je dan ook Turks-Griekse gerechten. Ze worden veelal geserveerd met yoghurt, wat in Turkije veel gebeurd.

  Aan de Keramou-straat op zo’n 200 meter van het dorpsplein, tref je een moskee aan. Net buiten het dorp Platani zijn twee islamtische begraafplaatsen gelegen. Ze zijn vrij te bezoeken en zijn nog in gebruik. Tussen Kos-stad en Asklepieion rijdt een treintje, die het dorp Platani passeert. Tevens is er een stadsbus die deze buitenwijk van de hoofdstad van Kos regelmatig aandoet en meerdere stops heeft.

  foto album Kos

  Meer Griekenland aanbiedingen