Mantamados

  Mantamados, ook wel Mandamados genoemd, is een bergdorp in het noordoosten van Lesbos. Het ligt op 27 kilometer rijden van het gezellige Molyvos en is vooral bekend van het Taxiarchis klooster. In het dorp zelf wordt al meer dan 200 jaar op authentieke wijze keramiek gemaakt in de workshop van Stamatis. Leuk om te bezoeken en hier een echte Lesbos-souvenir te scoren. In het centrum van Mantamados vind je op het dorpsplein de nodige tavernes en kafénions. Leuk om doorheen te wandelen.

  Mantamados is een traditioneel bergdorp op Lesbos

  Niet alleen wordt er al eeuwenlang keramiek gemaakt in Mantamados, maar ook veel kazen. Denk aan lokale Graviera, Myzithra, Feta en Ladotyri. Je kunt ze proeven in de tavernes en ook elders op het Noord-Egeïsche eiland. Het Taxiarches klooster is de grote trekpleister van het dorp waar veel pelgrims uit heel Griekenland naartoe trekken. Niet voor niets wordt het ook wel het belangrijkste klooster van Lesbos genoemd. Dagelijks kun je het klooster bezoeken van 08:00 tot 21:00 uur. Regelmatig zijn er ceremonies en voor de ingang is het café met terras onder de bomen aangenaam.

  Een bezoek aan Mantamados kun je prima combineren met en bezoek aan het havenplaatsje Skala Sykaminea en het fraaie zandstrand van Chrisssi Ammos of met een bootje naar de Tokmakia eilanden.

  Foto album Lesbos

  Meer Griekenland aanbiedingen