Oud Chersonissos

  Oud Chersonissos, door de Grieken Ano Hersonissos genoemd, ligt zo’n twee kilometer landinwaarts van de gelijknamige badplaats en 26 kilometer ten oosten van Heraklion. Een mooie en leuke wandeling kun je maken naar de twee dorpen Piskopiano en Koutouloufari. Het is een traditioneel Kretenzische dorp met een gezellig dorpsplein, hierop een fontein en terrassen van tavernes en restaurants. Op het menu staan voornamelijk authentieke Kretenzische gerechten en food-sharing met mezzedes kan hier zeker ook.

  Oud Chersonissos is een gezellig authentiek dorp op Kreta

  Oud Chersonissos moet je zeker niet verwarren met Limenas Chersonissos waar het massatoerisme hoogtij viert rondom de haven. In en rondom het dorp vind je de nodige accommodaties. Dit zijn kleinschalige accomodaties die meestal worden beheerd door Kretenzische families. En ook luxere accommodaties en enkele villa’s. Als je in het toeristische Chersonissos vakantie viert mag je een avondje in het oude gedeelte niet missen. Met een taxi ben je hier zo, maar een fiets huren kan natuurlijk ook.

  Op de plateia, het dorpsplein, wordt in het toeristenseizoen regelmatig Grieks gedanst met passende live muziek van een lokale artiest. Vanaf het terras van een taverne kun je dit prima aanschouwen en als je wilt kun je zelf later ook meedoen. Een supermarkt, apotheek en wat souvenirwinkels vind je hier ook in het kleine centrum.

  foto album Kreta

  Meer Griekenland aanbiedingen