Zia

  Zia is onderdeel van de Asfendiou dorpen en ligt in een bos in de bergen van Kos. De Asfendiou dorpen bestaan uit Zia, Lagoudi, Asomatos en het grootste dorp Asfendiou. Ze liggen ongeveer 14 kilometer ten zuidwesten van Kos stad. Ze worden bestempeld als traditionele dorpen met lokale lekkernijen en Griekse gerechten. Daarbij word je getrakteerd op fraaie vergezichten en een schitterende zonsondergang.

  Zia is een traditioneel bergdorp op het eiland Kos

  Het dorp Zia is het meest commerciƫle van de Asfendiou dorpen en stoppen ook de bussen vol toeristen. Ze zijn op weg naar een plaatsje op een terras voor de mooiste zonsondergang van Kos of worden verleid door de zogenaamde unieke en handgemaakte souvenirs. In Asfendiou vindt jaarlijks in de laatste week van augustus het wijnfeest plaats. In het kleine theater, naast de Evangelistria tempel, kun je tijdens dit festival kennismaken met verschillende wijnen uit Kos.

  Je kunt een wandeling door het dorp maken, maar het is meer een winkelroute. Je start en eindigt bij souvenirwinkeltjes en loopt via een smal weggetje een rondje door het centrum. Onderweg kom je verschillende terrasjes tegen, waar je lokaal gemaakte limonade (Kanelada) kunt drinken en tevens kunt genieten van het uitzicht op Kos. Wandelaars en bergbeklimmers kunnen vanuit Zia wandelen naar de top van de Dikeon berg op 846 meter boven de zeespiegel.

  Je kunt ook het Kos Natural Park in Zia bezoeken. Dit natuurlijke traditionele park ligt net buiten het centrum. Het pad loopt omhoog tussen de naaldbomen door langs o.a. herten, geiten, konijnen en schildpadden. Tussendoor kun je genieten van het uitzicht op het lagere gedeelte van Kos en verderop Turkije. De entree tot Kos Natural Park, ook wel Zia Natural Park genoemd, bedraagt drie euro per volwassene en 1,50 euro voor een kind. De openingstijden zijn dagelijks van negen uur tot net na zonsondergang.

  foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen