Asfendiou

  Asfendiou is een bergdorp op Kos en ligt op de hellingen van de heilige berg Dikeos aan. Niet ver van het drukkere dorp Zia, dat bekend is van haar fraaie zonsondergangen en gezellige winkeltjes. Je vindt het bergdorp op veertien kilometer afstand van Kos-stad en het plaatsje is gemakkelijk met een auto te bereiken. De opvallende Theotokou kerk zie je al van veraf en is herkenbaar aan haar blauwe koepeldak.

  Asfendiou is een bergdorp op het Griekse eiland Kos

  Het kleine centrum is een verkeersader in de bergen en hier komen de wegen naar Kos-stad, Zia en andere bergdorpen bij elkaar. Er ligt ook een traditionele taverna, met dezelfde naam als het dorp, op het pleintje. Hier is het heerlijk toeven op een warme zomerdag onder het groene dak van het terras met typisch blauwe stoeltjes. Voor openlucht voorstellingen ligt er nog een modern amfitheater verscholen op een steenworp van deze taverne vandaan.

  Als je in Asfendiou wilt overnachten, dan kan dat ook. Er zijn enkele traditionele accommodaties gelegen in het dorp, waar je kunt verblijven. In het gebied met bergdorpen kun je wandelingen maken. Er zijn meerdere wandelpaden uitgezet, onder andere naar de top van de berg Dikeos op 846 meter boven de zeespiegel. Dit wandelpad start in Zia en heeft een lengte van 8,6 kilometer.

  foto album Kos

  Bekijk alle aanbiedingen

  Wat zijn jouw tips voor Asfendiou?