Monodendri

  Monodendri is een bergdorp in Epirus en maakt onderdeel uit van de Zagorochoria-dorpen. Het ligt middenin het National Park van Vikos op 26 kilometer ten noorden van de stad Ioannina. Woningen zijn hier gebouwd volgens traditionele architectuur op meer dan 1.000 meter hoogte. In het dorp vind je diverse kleinschalige accommodaties waar je kunt overnachten. Bezienswaardigheden hier in de omgeving zijn het fraaie uitzichtpunt op de Vikos-kloof bij het klooster van Agia Paraskevi en mysterieuze rotspartijen van het ‘Stone Forest’.

  Monodendri behoort tot de 27 bergdorpen van Zagoria (Zagorochoria)

  In de groene omgeving van Monodendri kun je fraaie wandelingen maken door de natuur. Tevens is een wandeling maken door het dorp en over het dorpsplein een tip. Geniet van de lokale keuken in één van de authentieke tavernes of op de terrassen van diverse bars. Net buiten het dorp ligt nog een amfitheater waar voorstellingen worden gegeven. Het Agia Paraskevi klooster ligt op een kilometer wandelen van het kleine centrum en dateert uit het jaar 1413. Dit is dan ook de oudste kapel van alle 46 Zagoria-dorpen. Een bezoek aan deze kleine kapel wordt meestal gedaan voor het spectaculaire uitzicht dat je hebt op de diepste kloof ter wereld met een breedte van slechts 1.100 meter volgens het Guinness Book of Records.

  Voor het mooiste uitzicht op de Vikos kloof ga je naar het Oxya viewpoint op zeven kilometer rijden van Monodendri. Je passeert dan tevens het ‘Stone Forest’ waar grijze rotspartijen tussen de bomen opduiken. Het Oxya uitzichtpunt behoort net als die van Beloi tot de mooiste uitzichtpunten op de Vikos-kloof.

  Epirus foto album

  Meer Griekenland aanbiedingen